Horoskopski znak Ovan: Vatrena energija koja se izbori sa svim preprekama

by | mart 19, 2024
Horoskopski znak Ovan

Počinje prolećna sezona, ali i horoskopski znak Ovan dolazi u fokus. Jaka energija ovog znaka će uticati na sve nas u narednom periodu.

Sutra počinje sezona Ovna, a ova energija će nas pokrenuti da postignemo sve što smo zamislili i da se ne plašimo rizika. Ipak, pre nego što uskočite u nove stvari, sakupite sve činjenice i onda se prepustite izazovu.

Horoskopski znak Ovan: Osobine ličnosti

Prva stvar koja se povezuje sa ovim horoskopskim znakom je svakako strastvenost i samouverenost. Oni su orijentisani na akciju, veoma su odvažni i ne plaše se rizika. Takođe su poznati i po hrabrosti, ali često umeju da budu nestrpljivi i impulsivni. Oni će prvo uskočiti u vatru, pa tek onda razmisliti o tome. Vatrena energija ovog znaka može biti inspirativna, ali i pomalo zastrašujuća.

Najbolje osobine Ovnova

Kao prvi znak Zodijačkog kruga, Ovnovi su rođeni lideri. Veoma u otvoreni i direktni, a unose veliki entuzijazam i nivo energije šta god da započnu da rade. Odlučni su i istrajni u svemu što rade što im omogućava da veoma napreduju u karijeri.

Najgore osobine Ovna

Ovnovi su skloni izgaranju. Dok njihova vatra bukti žestoko, to je brzo gorivo koje treba potpaljivati, hraniti i negovati. Neophodno je da uspore, slušaju svoje telo i prihvate da ne moraju sve da rade munjevitom brzinom. Kako često znaju da idu glavom kroz zid, mogu upasti u frustrirajuće cikluse negativnosti.

Horoskopski znak Ovan u ljubavi

Za predstavnike ovog znaka, strastveni seks je oblik kreativnog izražavanja. Energija Ovna žudi uzbuđenjem nad romantikom i strašću nad harmonijom. Kako su opvnovi nezavisni, obično im je potreban partner koji će im omogućiti da budu najhrabriji i najvatrenija verzija sebe. Oni su žestoko zaštitnički nastrojeni prema voljenim osobama, a sve je u tome da se zalažu za one do kojih im je stalo.

Kompatibilni znaci sa Ovnovima

Naravno, ne postoje apsolutni uslovi kada je u pitanju astrološka kompatibilnost, ali Ovan može učiniti da funkcioniše sa svakim ko deli njihovu strastvenu energiju. Oni cene prijatelje i partnere koji cene njihovu prirodu i imaju ispunjen život.

Kompatibilni znaci

Najkompatibilniji znaci za prijateljstvo i romantične odnose su Vage (suprotnosti se privlače poneka) i preostala dva vatrena znaka: Strelac i Lav. Njihova vatrena energija i približna strastvenost će učiniti da svaki odnos profunkcioniše.

Nekompatibilni znaci

Ovnovi se ne slažu baš najbolje sa Rakovima jer ovi vodeni znaci imaju tendenciju da stvari shvataju previše lično. Pored njih, ovaj znak se neće najbolje slagati ni sa Jarčevima je oni umeju da budu teški ponekad, a Ovnovi ne žele da budu sputani ili ograničeni.

PeopleImages/GettyImagesPlus