Mesečni horoskop za oktobar donosi astrološkinja Helena Cupać

by | 30 septembra, 2023
horoskop za oktobar helena cupać

Nakon što smo preživeli septembar sa pet retrogradnih planeta, čeka nas oktobar i njegova sezona pomračenja. Šta to znači, kroz horoskop za oktobar 2023. tumači astrološkinja Helena Cupać

Piše: Helena Cupać
email: [email protected]
FB: Astrolog Helena Cupac
Ig: @astrolog.helena.cupac
Telefon: 060/40-777-09v

Mesečni horoskop za oktobar 2023, po prognozi Helene Cupać

Ovan

Dragi Ovnovi, oktobar 2023. godine predstavlja veoma važan period u vašem životu,  ispunjen energijom i promenama. Ovo je mesec  prilika, izazova, ali i mogućnosti dubljeg razumevanja sebe i sveta oko vas. Dve eklipse koje će se dogoditi ovog meseca donose promene, ali i priliku za rast i transformaciju.  

Do dvanaestog oktobra, Mars će boraviti u vašoj oblasti odnosa. Ovo je savršeno vreme da preduzmete akciju i poboljšate komunikaciju, bilo da se radi o poslovnim partnerstvima ili ličnim odnosima. Međutim, budite oprezni, jer moguće su povremene tenzije. Mnogi Ovnovi će ovog meseca privoditi kraju važne projekte, pa je važno da ostanete fokusirani na ono što radite. 

Mars će dvanaestog oktobra preći u vašu osmu kuću, što donosi potrebu da se pozabavite svojim finansijama. Ovo je takođe period kada će mnogi Ovnovi biti privučeni skrivenim znanjima i informacijama, dakle, zanimaće vas dublji aspekti života.

Solarna eklipsa četrnaestog oktobra donosi novu energiju u vašem životu kada su u pitanju odnosi. Očekujte nove kontakte, veze, ali i promene u postojećim odnosima. Očekujte i tenziju tih dana. Pomračenje Meseca, 28. oktobra u Biku stavlja fokus na vaše finansije. Ovo je prilika da napravite sistematizaciju na ovom polju i unapredite svoje finansijske navike, prepoznate one koje vam ne služe i usmerite se ka boljoj finansijskoj budućnosti. Oktobar je mesec pun dinamike i promena. Važno je da ostanete uravnoteženi, fokusirani i spremni da prihvatite sve prilike koje vam se u narednom periodu pružaju. 

 

Bik 

Dragi Bikovi, oktobar predstavlja period intenzivnih promena i novih prilika. Sa eklipsama koje će svoj uticaj imati čak šest meseci unapred, ovaj mesec donosi duboke transformacije i mogućnosti za rast.

Merkur će petog oktobra ući u znak Vage, aktivirajući vašu šestu kuću. Ovo je izuzetno povoljan period za sve što se tiče vašeg zdravlja. Bilo da razmišljate o novom režimu ishrane, vežbanju, ili će neko o da vas poželeti da urade jedan sistemarski pregled, tako da je sada pravo vreme da preduzmete korake ka boljem kvalitetu života. Takođe, ovo je povoljan period za poslovne obaveze i zadatke. Solarna eklipsa 14. oktobra  donosi nove prilike kada je reč o poslu, dakle, mnogi Bikovi će se  oprobati u nečem novom na profesionalnom planu. 

Venera, planeta ljubavi i lepote, ulazi u vašu petu kuću devetog oktobra. Ovo je period kada će romantika cvetati. Ako ste slobodni, mogli biste upoznati nekoga zanimljivog. Ako ste u vezi, očekujte dublje povezivanje sa partnerom. Pored toga, Venera podržava i vaše kreativne i poslovne poduhvate, pa je ovo idealno vreme za pokretanje novih projekata.

Mars, planeta akcije, dolazi u vašu oblast odnosa dvanaestog oktobra. Ovo je period kada ćete biti motivisani da preduzmete korake u svojim odnosima, bilo da je reč o poslovnim partnerstvima ili ličnim vezama. Sada je vreme da rešite sve nesporazume i radite na jačanju svojih veza.

Kako mesec odmiče, fokus na odnosima postaje sve intenzivniji. Lunarna eklipsa u vašem znaku prema kraju meseca donosi potpuno nove, dugoročno povoljne životne okolnosti. Međutim, ovo je takođe period kada ćete završiti sa svim starim obrascima koji vam više ne služe. Iako ovo može biti stresno, važno je da se setite da je svaka promena prilika za rast.

Blizanci – horoskop za oktobar 2023.

Dragi Blizanci, oktobar vam donosi seriju značajnih promena, uzbuđenja i izazova. Pred vama je period brzog napretka, ali i potrebe za prilagodljivošću i fleksibilnošću. Fokus će biti na ljubavi, kreativnosti i porodičnim odnosima. Venera će devetog oktobra ući u vaše četvrto polje, donoseći harmoniju i ljubav u vaš dom. Ovo je idealno vreme za unapređenje vašeg životnog prostora i jačanje veza sa članovima porodice.

Mars u vašem polju posla, od 12. oktobra donosi ogromnu energiju i ambiciju. Međutim, ovaj period neće proći bez izazova. Očekujte povremene nesporazume sa kolegama i stresne situacije. Srećom, od 22. to jest 23. oktobra, Merkur i Sunce će vam pružiti podršku u komunikaciji, moguća su kraća poslovna putovanja i prilike da se istaknete u radnom okruženju. Za neke Blizance, ovo može biti period napredovanja i priznanja za uloženi trud.

Solarna eklipsa 14. oktobra u vašem petom polju donosi novu energiju i prilike za kreativno izražavanje. Slobodni Blizanci mogu očekivati nove ljubavne avanture, dok oni u vezi mogu doživeti duboke promene u svojim odnosima. Lunarna eklipsa 28. oktobra u vašem dvanaestom polju donosi prolaznu nervozu i unutrašnje nemire. Međutim, ovo je i prilika da se suočite sa svojim strahovima i sumnjama. Ovo je period kada je važno pronaći unutrašnji mir, posvetiti se meditaciji i introspekciji.

Rak 

Dragi Rakovi, 

Već na samom početku meseca, planeta komunikacije ulazi u vaše polje doma, tu je solarna eklipsa, 14. oktobra pa možete očekivati inteziviranje komunikacije sa članovima porodice, porodična putovanja, ali i povremenu nervozu. Ovo može biti period selidbi, renoviranja ili rešavanja stambenih pitanja. Takođe, moguće su promene u odnosima sa članovima porodice.

Venera će 9. oktobra ući u vašu treću kuću, donoseći povoljne prilike za kratka putovanja i umrežavanje. Ovo je idealno vreme za povezivanje sa ljudima, bilo da je reč o poslovnim partnerima ili prijateljima. Mars u vašoj petoj kući, ujedno pravi dobar aspekt sa vašim znakom, dakle, bićete vitalniji i mirniji, ali donosi i aktivnost na polju ljubavi. Za mnoge pripadnike vašeg znaka ovo je period upoznavanja romantičnog partnera, ali svakako bogatijeg društvenog života, dok će Rakovi koji su u vezama uneti više strasti u relaciju u kojoj  se nalaze. Tu je i volja za kreativno izražavanje, što se povoljno  odražava i na poslovni segment

Sunce i Merkur će od 22. odnosno 23. oktobra takođe boraviti u vašoj petoj kući, što je odlično za romantiku, a zauzeti Rakovi će se osećati ponosno, bilo zbog vlastitih postignuća, uspeha voljene osobe ili čak uspeha svog deteta.

Lunarna eklipsa 28. oktobra u vašem jedanaestom polju,  donosi promene u vašim prijateljstvima. Očekujte transformaciju ovih odnosa, ovde su i novi ljudima koji ulaze u vaš život, ali i sa nekim starim prijateljima kojima ćete se možda odlučiti okrenuti leđa. Takođe, ovo je period kada će vam na um padati nove ideje koje želite da realizujete, naročito tokom narednih šest meseci.

Lav 

Dragi Lavovi, oktobar vam donosi seriju značajnih promena,  usled energije pomračenja. Radi se o promenama koje će uticati na vašu komunikaciju, odnose i karijeru. Imaćete mogućnost da brže napredujete u oblastima učenja, pisanja i komunikacije. Ako ste razmišljali o pohađanju kurseva ili škola, sada je pravo vreme da preduzmete korake u tom pravcu.

Venera će 9. oktobra ući u vaše polje novca, donoseći povoljne prilike za poboljšanje vaših finansija. Međutim, budite oprezni s troškovima i izbegavajte nepotrebne impulse. Tu su i neki neočekivani poklone ili finansijske bonuse.

Pomračenje Sunca u vašoj trećoj kući donosi nove početke kada je reč o komunikaciji i načinu razmišljanja. Ovo je period kada ćete biti inspirisani da se edukujete i proširite svoje znanje.

Fokus će se prebaciti na vaš dom i porodične odnose, u drugom delu meseca. Mars će 12. oktobra ući u vaše polje doma, motiviše vas da se posvetite renoviranju ili unapređenju vašeg životnog prostora. Međutim, budite oprezni, jer Mars može doneti i sukobe, posebno sa članovima porodice.

Lunarna eklipsa 28. oktobra u vašoj desetoj kući donosi značajne promene kada je reč o vašoj karijeri i životnom pozivu. Očekujte promene u odnosima sa nadređenima ili čak promenu radnog mesta.

Devica

Drage Device, oktobar je za vas značajan mesec jer donosi eklipse, što je moćan period koji može biti prekretnica u vašem životu. Ove eklipse otvaraju vrata za realizaciju vaših ciljeva, tako da je ovo idealno vreme da radite na njima. Uz to, Venera, planeta ljubavi i harmonije, je u vašem znaku, stoga se pripremite za promene, posebno kada je reč o vašem emotivnom životu, odnosima s drugima, finansijskom statusu i kreativnom izražavanju.

Tokom oktobra, to jest u prve tri sedmice,  Merkur, Sunce i Mars, se nalaze  u vašem polju novca i ovo je pravi trenutak da preispitate svoje finansijske planove i da razmislite o načinima kako da još više razvijete i iskoristite svoje sposobnosti.

Devetog oktobra, planeta ljubavi prelazi u vaš znak. Ovaj tranzit donosi talas pozitivne energije, popularnosti i skladnih odnosa. Iskoristite ovaj period da uložite u sebe i u svoje odnose s drugima.

Dvanaestog oktobra,  Mars, planeta akcije, prelazi u vašu treću kuću koja je povezana s putovanjima i obrazovanjem. Ako ste razmišljali o putovanju ili želite da se dodatno obrazujete, sada je pravo vreme za to, ali budite oprezni, taktični i izbegavajte rasprave.

Četrnaestog oktobra imamo solarnu eklipsa i to je u vašem polju novca i pruža vam novi uvid u finansije i kreativnost. Ovo je prilika da otkrijete nove pravce i mogućnosti kada je reč o zaradi, ali i da se posvetite kreativnim projektima koji vas ispunjavaju.

22/23. oktobra: Sunce i Merkur ulaze u vašu treću kuću, stvarajući fokus na učenju i komunikaciji. Ovo je idealno vreme da proširite svoje znanje, upišete neki kurs ili se posvetite nekoj novoj veštini.

I za kraj, 28. oktobra, pomračenje Meseca u devetoj kući vas vodi na duhovno putovanje, tu je prilika da proširite svoje vidike i razumete svet oko sebe na dubljem nivou. Ovo je period introspekcije, meditacije i duhovnog buđenja.

Vaga – horoskop za oktobar 2023. 

Drage Vage, oktobar je veoma važan mesec za vas. Tu su eklipse – solarna i lunarna i one će, zapravo, doneti promene koje će oblikovati vaš život u narednih šest meseci. Sa vašom vladajućom planetom, Venerom, koja je direktno povezana s ovim eklipsama, možete očekivati da će se posebno istaći aspekti vašeg života vezani za lično zadovoljstvo i kreativnu ekspresiju.

Osetićete snažnu motivaciju da pređete sa reči na dela i da se pokrenete ka ostvarivanju svojih ciljeva.

Devetog  oktobra, Venera, prelazi u vaše dvanaesto polje. Ovo je period za introspekciju i dublje razumevanje sebe. Sada je pravo vreme da se posvetite duhovnom rastu.

Dvanaestog  oktobra, Mars ulazi u vaše polje finansija, što može doneti pozitivne promene u ovom segmentu vašeg života. Budite spremni za nove prilike koje će vam se pružiti, bilo da je reč o zaradi ili ulaganju. Troškovi su neminovni.

Četrnaesti oktobar, solarna eklipsa je u vašem znaku i sada je vreme za novi početak. Tih dana budite na oprezu, izbegavajte kontakt s ljudima, odnose koji su svakako napeti. Dolazi do promene autoriteta u vašem životu, u narednih šest meseci je za neke od vas moguće napredovanje, bolja pozicija.

Zatim, kraj meseca, 28. oktobra, lunarna eklipsa u vašem osmom polju simbolizuje završetak određenih životnih faza i oslobađanje od tereta prošlosti. Ovo je idealno vreme da se oslobodite svega što vas sputava i da započnete novi ciklus bez tereta prošlosti.

Škorpija

Drage Škorpije, oktobar je mesec eklipsi, što donosi snažne promene. Eklipse često označavaju prekretnice, ali takođe predstavljaju i prilike za brz napredak i velike transformacije, ukoliko ste otvoreni za njih.

Obe eklipse ovog meseca će biti u znacima kojima vlada Venera – to su Vaga i Bik. Venera simbolizuje ono što volimo, što nas ispunjava i čini srećnima. Ova planeta često oslikava naše kreativne sposobnosti, talente i darove.

Na samom početku meseca, petog oktobra, Merkur će se pridružiti Suncu i Marsu, koji je inače vaš vladar, u dvanaestoj kući. Ovaj period je odličan za introspekciju, za preispitivanje postignutog i postavljanje ciljeva za naredni period. Zatim imamo deveti oktobar, kada Venera prelazi u vaše jedanaesto polje, što je savršena prilika za razvijanje vaših talenata, a društveni život kao i za rad na planovima.

Dvanaestog  oktobra, Mars, planeta akcije, ulazi u vaš znak. Sa Marsom u vašoj prvoj kući, imate priliku da pokrenete stvari koje su možda bile u zastoju. Imate mnogo više energije, ali i mnogo manje takta. Ovo je svakako momenat kada ćete se posvetiti svojim planovima na jedan energičniji način.

Četrnaesti oktobar, solarna eklipsa u vašem dvanaestom polju i bilo bi dobro da se okrenete duhovnim disciplinama.

U poslednjoj nedelji oktobra, Sunce i Merkur ulaze u vaš znak, naglašavajući potrebu za postavljanjem prioriteta i definisanjem ciljeva za narednu godinu.

Dvadeset osmog oktobra, pomračenje meseca u vašem sedmom polju može doneti promene u vašim međuljudskim odnosima. Izbegavajte važne odluke tog dana, ali vas promene, sasvim sigruno, na ovom polju, u narednih šest meseci neće zaobići.

Strelac

Dragi Strelčevi,

Ovo je intezivan mesec, obeležen eklipsama. Za početak, Merkur će se petog dana meseca spojiti sa Marsom i Suncem u vašoj jedanaestoj kući. To implicira mesec pun društvenih aktivnosti. Očekujte mnogo susreta, novih veza i obnavljanje starih prijateljstava. Ovo je prilika za upoznavanje nekih zaista sjajnih ljudi, kako u virtualnom tako i u fizičkom svetu. Takođe, razmislite o svojim budućim željama i širim ciljevima.

Venera ulazi u vaše polje karijere, devetog oktobra. Šta god da radite, pristupite tome sa žarom i optimizmom. Ovo je svakako period pojačanih društvenih aktivnosti, naročito u profesionalnom smislu.

Mars ulazi u vaše dvanaesto polje, dvanestog oktobra. Ovo je dobro vreme za introspekciju, izolaciju i možda provođenje vremena u prirodi ili sa životinjama. Četrnaestog dana meseca dešava se prva eklipsa, solarna eklipsa u vašem jedanaestom polju, što najavljuje revitalizaciju vašeg društvenog života i socijalnih kontakata.

Kako se približava kraj meseca, u poslednjoj nedelji oktobra, Sunce i Merkur se pridružuju Marsu u vašem dvanestom polju. To je trenutak da se osvrnete na ono što ste postigli u  prethodnih godinu dana i planirate budućnost.

Konačno,  dvadeset osmog dana, lunarna eklipsa će proći kroz vaše šesto polje. Razmislićete o svom zdravlju i svakodnevnim aktivnostima. Preispitajte svoje navike da biste videli šta bi trebalo promeniti.

Jarac

Dragi Jarčevi, sezona eklipsi je počela, ali krenimo redom.

Petog oktobra, Merkur će se pridružiti Suncu i Marsu u vašoj desetoj kući i ovo govori o mesecu punom društvenih aktivnosti. Očekujte mnogo susreta, novih veza i obnavljanje prijateljstava, generalno konekcija. Takođe, razmislite o svojim budućim željama i ciljevima.

Devetog dana, Venera ulazi u vašu devetu kuću, pravi dobar aspekt sa vašim znakom i donosi povoljan razvoj na profesionalnom planu. Moguća su putovanja, koja će biti važna za dalji poslovni razvoj.

Mars ulazi u jedanaesto polje, dvanaestog dana meseca. Okrećete se planovima, imate dovoljno energije da se tome posvetite ali je sada moguć kraj nekih prijateljstava. U poslednjom sedmici oktobra, to jest, od 22/23. oktobra, bićete u prilici da se povežete s ljudima koji će vam dati podršku kada je razvoj vaših planova u pitanju, a tu su i putovanja, kraćeg tipa.

Četrnaestog oktobra imamo prvu eklipsu, vama u polju karijere. Dolazi do transformacije u narednih šest meseci na ovom polju, moguća je potpuna promena profesije, ali tokom oktobra je važno voditi računa o poslovnim odnosima, odnosu sa autoritetima.

Na kraju, dvadeset osmog oktobra, dešava se lunarna eklipsa u vašem polju ljubavi, kreativnosti, zadovoljstva, učenja, hobija, dece. Tokom narednih šest meseci možete očekivati promene na ovom polju. Bolji odnos sa parnterom, prelazak na viši nivo u vezi, za nekoga od vas ovo donosi i kraj veze. Upoznavanje sudbinske osobe, vesti o prinovi, kao i razvijanje kreativnosti na poslovnom planu.  

Vodolija

Drage Vodolije, evo i vašeg astrološkog izveštaja za oktobar. Merkur će petog dana meseca pridružiti Suncu i Marsu u vašoj devetoj kući, pa su sada moguća putovanja ili razmišljate o tome. Ovo je prilika za susret sa ljudima istih pogleda na svet. Takođe je ovo odličan period za učenje, studiranje, širenje vaših granica, širenje perspektiva. Možda ćete upoznati nekog  iz inostranstva, možda ćete poslovati sa ljudima iz inostranstva, svakako, na jedan način se udaljavate od vaše svakodnevice. Ovo je dobar period za  pisanje, objavljivanje, predavanje…

Devetog dana meseca Venera ulazi u vaše osmo polje i to je savršen momenat da se emocionalno oporavite. Sve ono bi bilo dobro popraviti, posebno iz prošlosti, sada je trenutak za to. Venera može pružiti mir i oproštaj. Takođe, tu je mogućnost za finansijska ulaganja koja bi mogla doći do realizacije. Dvanaestog dana meseca, Mars se seli u vaše polje karijere i donosi veliku produktivnost na ovom polju, postajete samostalni, nezavisniji nego ranije. Za neke od vas je moguća promena pozicije. Ipak, povremeno ćete biti u disharmoniji s nadređenima. Krajem oktobra, 22/23. Sunce i Mekur se pridružuju Marsu pa imate još više energije za profesionalne aktivnosti.

Četrnaesetog oktobra imamo solarnu eklipsu, prvu eklipsu, koja se dešava u vašoj devetoj kući. Preispitujete svoje stavove, vidike, razmišljate o edukaciji, obrazovanju i mnogi od vas će se u to upustiti u narednih šest meseci. Za neke Vodolije je moguća i promena mesta boravka.

Na kraju, 28. dana meseca, imamo lunarnu eklipsu koja se kod vas dešava u vašoj četvrtoj kući. Ovo vas podstiče da učite kako da se nosite sa često neželjenim promenama koje nisu bile u vašim planovima, na polju doma, ali idete ka tome, ovo je momenat da se tome ne odupirete.

Ribe 

Dragi Ribe, petog oktobra, Merkur se spaja sa Suncem i Marsom u delu vašeg horoskopa koji se bavi velikim životnim promenama. To znači da je sada pravo vreme da se oslobodite starih stvari koje vas sputavaju. Ako imate nešto što vas muči iz prošlosti, ovo je prilika da to ostavite iza sebe.

Devetog oktobra, Venera dolazi u deo vašeg horoskopa koji se odnosi na ljubav, partnerstvo. Ovo je super prilika da unesete više harmonije u svoj život. Ako ste sami, možda ćete upoznati nekog zanimljivog, nekog ko će vam privući pažnju  u romantičnom smislu. A ako već imate partnera, ovo je vreme kada možete unaprediti svoju vezu.

Dvanaestog oktobra, Mars se seli u deo koji se tiče učenja i putovanja. Ako ste razmišljali o tome da idete na neko putovanje, sada ćete imati priliku da to i realizujete a dvadeset trećeg oktobra, tu stižu i Sunce i Merkur. Ovo je još jedna prilika da proširite svoje znanje i horizonte. Možda ćete otkriti nešto novo što vas zanima ili ćete odlučiti da se više posvetite svom duhovnom razvoju.

Četrnaestog oktobra, imamo nešto što se zove pomračenje Sunca. To se dešava u istom onom polju koji se bavi velikim promenama. Ovo može biti znak da je vreme za neke velike odluke, možda čak i za novi posao ili novi projekat. Takođe je dobro vreme da se posvetite sebi i da se distancirate od onih koji vas crpe i uznemiravaju, kako biste pronašli unutrašnji mir.

Dvadeset osmog oktobra, imamo pomračenje Meseca. Ovo se dešava u polju vašeg horoskopa koji se tiče komunikacije i društvenog života. Možda će doći do nekih promena u vašem društvenom krugu, kao što su novi prijatelji ili završetak nekih starih veza. Takođe je dobar trenutak da razmislite o tome šta želite da naučite i sa kim želite da budete u kontaktu u budućnosti.

Horoskop za oktobar 2023. video

Ganna Bozhko/istock/gettyimagesplus