Nedeljni horoskop od 17. do 23. oktobra: Sunce ulazi u Škorpiju i donosi turbulencije

by | 16 oktobra, 2022
nedeljni horoskop od 17. do 23. oktobra

Treća nedelja oktobra biće bogata astrološkim događajima, od kojih će najvažniji biti ulazak Sunca i Venere u znak Škorpije 23. oktobra, konjunkcija Sunca i Venere 22. oktobra, kvadrat Sunca  sa Plutonom 19. oktobra, a zatim Venere i Plutona 20. oktobra. Dolaze i harmonični aspekti u vidu trigona sa Marsom, prvo sa Suncem 17. oktobra, a zatim sa  Venerom 19. oktobra.

Ulazak Sunca u najmisteriozniji i najtajnovitiji znak Zodijaka primoraće nas da radimo sa svojim osećanjima i emocijama. Kao u ogledalu: šta osećamo, to ćemo i doživljavati. Agresivni će se suočiti sa agresijom, osetljivi – sa bezrazložnim pritužbama. U ovom periodu posebno je važno da pažljivimo čuvamo svoje tajne od nepoznatih ljudi. Škorpija je znak transformacija, uključujući unutrašnje, kritične i ekstremne situacije, iznenadne promene koje su vrlo verovatne i odvijaće se po nepredvidivim scenarijima. Ulazak Venere u Škorpiju fokusiraće se na transformaciju ličnih odnosa, sklonost dramatizaciji, bezrazložnu ljubomoru. Osećanja mogu zaseniti um. I tokom ovog perioda, važno je da držite svoje emocije pod kontrolom.

Konjunkcija Sunca i Venere pomoći će nam da se bolje razumemo, ojačamo odnose sa voljenima, pronađemo partnere, osetimo kreativnu inspiraciju. Kvadrat Sunca i Plutona 19. oktobra zaoštravaće situacije borbe – za vlast, za kontrolu. Krize i sukobi koji su se desili u ovom trenutku doneće negativne emocije. Sledeći kvadrat sa Venerom će izneti na površinu seksualne probleme u vezi kojima ćete morati da se pozabavite.

Trigon Sunca i Marsa će gurnuti napred aktivne ljude koji traže liderske pozicije. Biće prilike da se dokaže, da stekne autoritet, posebno u poslovnoj sferi.  Trigon Marsa i Venere će izazvati povećano interesovanje za ljubav i seks, flert, akcenat na odnosima u paru. Diplomatski napori na rešavanju sporova i sukoba daće veoma dobre rezultate, jer će strane imati stvarnu želju da postignu sporazum.

Konačno, trigon Merkura sa Saturnom je povoljan ne samo za intelektualnu aktivnost, učenje, sklapanje ugovora i konstruktivnu komunikaciju, već i za sve manufakture i one koji se bave ručnim radovima.

 

Nedeljni horoskop od 17. do 23. oktobra

 

Ovan

Ove nedelje Ovnovi će osetiti iznenadnu dosadu. U radu će se većina Ovnova suočiti sa nedostatkom motivacije. Moguće je i profesionalni burnout. . Finansijska stabilnost i priliv noca ne mogu a da vas ne raduju, ali ipak ne smatrate da ste adekvatno plaćeni.  Neki Ovnovi će podleći iskušenju troškarenja: da bi zadovoljili svoju emocionalnu glad, uroniće u svet kupovine, ali pošto zadovoljstvo nikada nije postignuto, neće moći u potpunosti da uživaju u kupovini. Međutim, emocionalno resetovanje 23. oktobra povećaće aktivnost i entuzijazam Ovna, vraćajući mu uobičajenu snagu i interesovanje za život.

Bik

Bik će se suočiti sa prilično bolnom kritikom i sopstvenom ljubomorom na tuđi uspeh. Odložena putovanja ili gubitak važnih dokumenata i informacija će vas dodatno iziritirati. Postoji samo jedan izlaz – bez emocija analizirati uzroke neuspeha ili uspeha. Najverovatnije je kriv vaš ponos koji je svojstven većini Bikova, kao i to što imate ne baš pouzdane kolege. Mnogi Bikovi bi trebalo da  preispitaju svoje odnose sa kolegama na poslu i poslovnim partnerima.

Blizanci

Blizanci će se naći u nizu ambivalentnih situacija, a to im je trenutno potrebno. Nerešeni problemi i tenzije u trenutnom rasporedu snaga mogu da izbace iz ravnoteže bilo koga, ali ne i Blizance. Predstavnika ovog znaka Zodijaka čekaju prilično složeni pregovori ili komunikacija na poslu. Preporučljivo je obratiti posebnu pažnju na finansijske dokumente, jer oni mogu sadržati „zamke“ i doneti mnogo problema u budućnosti. Blizanci u vezi imaju sve šanse da postignu kompromis o spornim pitanjima sa partnerom. Što se zdravlja tiče, Blizancima se posebno preporučuje da u ovom periodu zaštite vid, izbegavajući dug rad za računarom i aktivnu upotrebu gedžeta.

Rak

Dobre vesti vezane za finansije obradovaće većinu Rakova, a onima koji grade karijeru otvoriće se novi horizonti. Porodica će vas oduševljavati toplom atmosferom međusobnog razumevanja, brige i nežnosti, a deca svojim uspesima ili dostignućima. Neki predstavnici Rakova imaće priliku da unaprede svoje profesionalno znanje, prođu obuku, što će se naknadno pozitivno odraziti na njihovu karijeru. Primamljive ponude za promenu radnog mesta takođe nisu isključene.

Lav

Lavovi moraju da završe period relativnog mira i apatije – došlo je vreme za akciju. Sami Lavovi će biti spremni da naruše postojeću ravnotežu  i preduzmu drastične mere. Mnogi Lavovi rizikuju da budu prevareni ili izdani od strane svog „saveznika“ ili da budu optuženi da su licemerni i prevrtljivi. Biće im teško da se  koncentrišu tokom ovog perioda. S tim u vezi, Lavovima se ne preporučuje da potpisuju bilo kakve dokumente, daju obećanja ili kontaktiraju sa strancima. Postoji opasnost da upadnete u mreže prevaranata ili lopova.

Devica

U osnovi, Device će uložiti sve napore na poslovnom polju. Device sa Saturnom u opadanju u natalnoj karti mogu da imaju probleme na poslu i to one koji su u vezi sa prethodnim kompromisima ili grešakama.  Mnoge Device će morati da iskoriste ne samo svoje profesionalno znanje i veštine da prevaziđu teške situacije, već i da koriste lukavstvo, blef ili laskanje – inače će biti izuzetno teško spasiti situaciju. Nisu isključena ni kašnjenja očekivanih novčanih priliva. Zdravlje neće praviti probleme Devicama, a romantična poznanstva na kraju nedelje će vam popraviti raspoloženje.

Vaga

Vage će poslednju nedelju svog astrološkog perioda provesti postavljajući sebi nove ciljeve. To neće biti lako, jer trenutno Vaga ima tendenciju da sve vidi kao nejasno i veoma uopšteno, bez ikakvih specifičnosti. Postoji opasnost da se, umesto činjenica, uzmu u obzir određene pretpostavke koje će Vage navesti na pogrešne zaključke. U ovom periodu striktno se držite pravila i ne odstupajte od njih. Svim Vagama se savetuje da odlože odluke do sledeće nedelje, kada Venera i Sunce pređu u susedni znak. Škorpija će dati specifičnost mislima i emocijama, a Venera će pomoći da se postigne željeni kompromis između njih.

Škorpija

Početkom nedelje, Škorpije su nervoze. Ne osećaju se slobodno, nametnuta su im ograničenja i stege.  Od vas se očekuje da odgovarate na prizemna pitanja i bavite se vrlo prizemnim zadacima. Mnoge Škorpije će brzo pronaći odgovore na postavljena pitanja, ispraviti svoje postupke i videti mogućnost „oslobođenja“ od ograničavajućih okolnosti. Kriza se prenosi u lične odnose, koje bi trebalo da rešite u prvih nekoliko dana.

Strelac

Strelci će se početkom nedelje osećati kao buntovnici i inovatori, pa će prestati da slušaju savete i preporuke. Ekscentričnost jednostavno izvire iz, što na duge staze može biti štetno.  Manifestacije preterane ljubaznosti i velikodušnosti takođe neće koristiti Strelcu, jer umesto zahvalnosti rizikuju da izgube autoritet. Na profesionalnom polju pobediće oni Strelci koji mogu da pronađu nestandardna rešenja za probleme.

Jarac

Jarčevi će se suočiti sa svojim traumama iz detinjstva. Većina rizikuje da potone u stare komplekse, prestajući da budu gospodari sobom.  Užarene rasprave i obračuni čekaju većinu Jarčeva u porodici i vezama. Neki predstavnici znaka će biti primorani da krše svoja pravila, ali na duge staze to će doneti željeni rezultat. Pokušajte da sve odigrate sa strpljenjem i nemojte stara iskustva prenositi na nova poznanstva.

Vodolija

Vodoliju očekuje prijatan period povezan sa zanimljivim sastancima, obukom, izgledima u finansijskoj ili materijalnoj sferi. Posebno dobro će proći  najvredniji predstavnici ovog vazdušnog znaka. Oni koji su spremni da danonoćno rade za svoje ciljeve ne samo da će dobiti nagradu za svoj trud, već će videti i nove mogućnosti za samoostvarenje.  Vodolije koje nisu u vezi imaće priliku da sklope prijatno poznanstvo, koje će na kraju prerasti u romantičnu vezu.

Ribe

Ribe će biti rastrzane između dve ponude, od kojih nijedna nije zaista inspirativna. Biće mnogo profesionalnih zadataka, ali je malo verovatno da će izazvati entuzijazam. Možda će doći do profesionalnog sagorevanja ili samo privremenog nedostatka interesovanja za posao. Finansijski položaj Riba biće prilično stabilan, a odnosi sa partnerima pouzdani. Biće sastanaka, seksualne intimnosti i zajedničkog druženja, ali neće biti stvarnog interesovanja za vašeg partnera. Situacija će se promeniti na bolje do sredine treće dekade oktobra, kada će Ribe dovesti u red energetski bilans i dati prioritet odnosima.

 

Mesečni horoskop za oktobar: Posebno važan mesec!

Ivanko Brnjakovic/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.