Retrogradni Merkur 2022: Čiji će se život dramatično promeniti tokom ovog sudbonosnog perioda (i kako izbeći probleme)

by | 10 septembra, 2022
Retrogradni Merkur 2022

Retrogradni Merkur 2022. nam stiže 10. septembra i trajaće do 2. oktobra. A šta nas sve očekuje tokom ovog zloglasnog perioda?

Periodi retrogradnog Merkura čine značajne promene u našim životima. Oni utiču na sve oblasti društva i „nagrađuju“ ljude određenog ponašanja. Nažalost, stručnjaci za astrologiju su uvereni da je najmanja planeta u celom Sunčevom sistemu sposobna da ljudima isporuči najveće probleme. Upravo sa Merkurom stručnjaci povezuju razne neprijatne trenutke koji se dešavaju tokom njegovom retrogradnog hoda. Evo kako preživeti ovaj težak period sa najmanje gubitaka i kako da ovu štetnu planetu učinite svojim saveznikom.

Retrogradni Merkur 2022- opšte karakteristike

Retrogradni Merkur počinje svoje kretanje u znaku Vage, prelazeći za 14 dana u Devicu. U ovom trenutku je važno biti posebno oprezan u izjavama, jer će konfliktni i izbirljivi znak Zodijaka Devica imati negativan uticaj na nas. U teškom periodu ovog nebeskog fenomena, vredi pristupiti planiranju poslova odgovornije, jer Merkur namerava da pomeša sve planove i poremeti uobičajeni režim. Postoji velika verovatnoća da će tokom retrogradnog perioda doći do nekog ozbiljnog tehničkog kvara. Moguće je da će u naše živote stići događaji koji će nas poslati u prošlost i naterati nas da razmislimo o određenim situacijama.

Šta možete da radite tokom retrogradnog Merkura?

U ovom trenutku, važno je pažljivo razmotriti sve svoje odluke pre nego što ih primenimo. Imajte na umu da se Merkur uvek suprotstavlja Jupiteru, koji teži da osnažuje. Zato je vredno pristupiti rešenju svakog pitanja sa oprezom. Reagujte na sve događaje mirno i hladno, koristeći priliv dodatne energije sa Jupitera.

Sada se možete pomiriti sa starim neprijateljima, uspostaviti stare veze, tražiti novi posao. Jedina stvar koja je važna jeste da budete taktični i diplomatski u međuljudskim odnosima.

Za ljude koji se bave umetnošću, ovo je sjajan trenutak za stvaranje novih dela. Tokom retrogradnog Merkura, vaša čulna percepcija lepote će biti pojačana do krajnjih granica. Usmerite svoju energiju da stvorite sledeće remek delo.

Retrogradni Merkur 2022- Šta ne treba da radimo?

Retrogradni Merkur ima tendenciju da vrati ranije, prošle veze i bivše ljubavi u naše živote. U ovom trenutku povećava se verovatnoća da će nam se prošla ljubavna interesovanja vratiti. Međutim, ovakvo ponašanje nastaje zbog određenog uticaja planete, pa neće trajati predugo. Važno je shvatiti da će se posle nekog vremena sve vratiti u svoje normalno stanje, tako da veze iz prošlosti ne treba obnavljati, niti vredi da pokušavate da se vratite bivšim partnerima.

Nemojte se baviti dugoročnim planiranjem, jer će verovatno biti krunisano velikim neuspehom. Odustanite od strategija i velikih ideja do 2. oktobra 2022. Bolje je da skrenete pažnju na jednodnevne poslove koji vam mogu pomoći.

Odložite zaključivanje važnih ugovora kako ne biste poremetili poslove i kako ne biste izneverili poslovne partnere. Smanjite uređaje na minimum kad god je to moguće, jer će sada imati tendenciju da se pokvare.

Sezona Device 2022. je počela: Očekujte nove početke i velike promene!

Lepota i zdravljeANASTASIIA DMITRIEVA/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.