Danas se zasladite Bueno tortom s višnjama

by | januar 27, 2016
Foto: Mica kuvarica

Foto: Mica kuvarica

Sastojci:
Za kore:
– 12 belanaca
– 12 kašika šećera
– 3 kašike brašna
– 18 kašika krupno mlevenih lešnika
Za fil I:
– 1,2 l mleka
– 12 žumanaca
– 10 kašika šećera
– 5 kašika brašna
– 5 kašika gustina
– 2 vanil-šećera
– 250 g putera
Za fil II:
– 400 ml slatke pavlake
Za fil III:
– 500 g višanja
– 100 g šećera
– 1 puding od vanile
– 3 dl soka od višanja
Za dekoraciju:
– 100 g čokolade
– 3 kašike ulja
– 50 g lešnika

Priprema:
Kore:
1. Umutite 4 belanceta u čvrst sneg postepeno dodajući 4 kašike šećera.
2. Dodajte 1 kašiku brašna i 6 kašika lešnika i sve dobro sjedinite.
3. Sipajte u okrugli kalup (24 cm) obložen pek-papirom i pecite na 180°C 20 minuta. Na isti način ispecite još 2 kore.
Fil I:
1. Penasto umutite žumanca postepeno dodajući šećer i vanil-šećer.
2. Zatim dodajte brašno i gustin te umutite u 2 dl hladnog mleka.
3. Ostatak mleka zagrejte, pa kada provri, dodajte umućenu smesu i mešajte dok se ne zgusne.
4. Ohlađen fil sjedinite s umućenim puterom.
Fil II:
1. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag.
Fil III:
1. Puding izmutite u malo soka, a ostatak ostavite da provri sa šećerom.
2. Dodajte puding i višnje u sok i mešajte dok se ne zgusne.
Finalni postupak:
1. Tortu filujte sledećim redosledom: kora, 1/2 fila I, 1/2 fila II, 1/2 fila III, pa postupak ponovite još jednom. Završite s poslednjom korom.
2. Tortu ostavite u frižideru da se ohladi i stegne, a zatim prelijte čokoladom otopljenom s uljem i pospite mlevenim lešnicima.

Tagovi: