Dijeta: Ljuta papričica skida celulit

by | jun 16, 2015

Ova dijeta zasniva se na namirnicama bogatim kalijumom i vitaminom C, što omogućava mršavljenje na delovima tela na kojima se taloži celulit. Rezultati dijete su brzo vidljivi, jer ona predviđa unos oko 1.000 kalorija dnevno.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Zbog restriktivnosti, dijetu ne upražnjavajte više od pet dana. Jela u dijeti su jednostavna, ishrana je bogata začinskim biljem, zbog čega su obroci puno ukusniji nego pri drugim dijetama.

Potrebno se je da se držite preporučenih načina pripreme namirnica, i da izbegavate prženje na ulju. Pijte najmanje dva litra tečnosti dnevno, najbolje vode.

Svaki obrok jedite u tačno određeno vreme (doručak u 8 časova, užina u 10 časova, ručak u podne, poslepodnevna užina neka bude u 16 časova, a večera u 18 sati). Prepodnevna užina je uvek ista – 40 grama sušenog voća.

PRVI DAN

Doručak: 1,5 dl obranog mleka ili jogurt sa manje masti, kašika meda, kašika ovsenih pahuljica i na kriške narezana kruška

Ručak: pileća prsa u pikantnom sosu i kuvani pirinač (100 g pilećeg mesa, 40 g pirinča, beli luk i peršun po želji, 2 dcl supe od povrća, 2 kašike manje masnog kiselog mleka ili nemasnog jogurta, kašika maslinovog ulja, so i ljuta papričica – feferon).

Poslepodnevna užina: pomorandža

Večera: salata sa jajetom i šunkom (60 g zelene salate, tvrdo kuvano jaje, 50 g nemasne šunke, 4 kašike soka od pomorandže, nastrugani ren, so i jedna feferona), 50 g integralnog hleba

DRUGI DAN

Doručak: frape od 1,5 dl neobranog mleka i 125 g banane

Ručak: testenina u sosu od pečuraka (40 g testenine, 200 g šampinjona, čen izgnječenog belog luka, narezani vlašac, 2 kašike kiselog mleka ili jogurt, so i biber, 20 g mlevenih oraha

Poslepodnevna užina: integralno pecivo sa 30 g nemasnog sira

Večera: salata sa mangom (salatu začinite sa tri kašike soka od pomorandže, jednom kašikom sirćeta, i feferonom) i kriška prepečenog integralnog hleba, namazanog svežim kravljim sirom

TREĆI DAN

Doručak: 250 g malina, 1,5 dl obranog mleka ili jogurta, 1 kašika ovsenih pahuljica, 1 kašičica meda (sve promešajte)

Ručak: supa od povrća (narezani beli luk, 1/2 l supe od povrća, 200 g tikvica i paprika narezana na kockice, 50 g nemasne šunke, 50 g graška, so, biber, maslinovo ulje, sirće, sojin sos)

Poslepodnevna užina: jabuka

Večera: salata od pilećeg mesa i tikvica (60 g zelene salate, 200 g tikvica, 3 kašike soka od pomorandže, kašika sirćeta, so i biber, 3 kašike kiselog mleka ili jogurta), 40 g integralnog hleba

ČETVRTI DAN

Doručak: frape od 1,5 dl obranog mleka i 100 g banane

Ručak: morska riba sa pirinčem (40 g pirinča, 2 fileta ribe po želji, kašičica soka od limuna, so i biber, kašičica nastruganog rena, kašičica majčine dušice, 2 dcl supe od povrća, 2 kašike kiselog mleka ili jogurta, paradajz)

Poslepodnevna užina: integralno pecivo sa 20 g šunke, sendviču dodajte senf i zelenu salatu

Večera: salata od šampinjona (70 g zelene salate, 100 g mahuna, 150 g šampinjona, 3 kašiče soka od pomorandže, kašika soka od limuna, kašika maslinovog ulja, malo izgnječenog belog luka, so i biber), jedno integralno pecivo

PETI DAN

Doručak: jabuka, kašika soka od limuna, nemasni jogurt, kašika ovsenih pahuljica i kašika meda (sve promešajte)

Ručak: svinjski odrezak na istočnjački način (150 grama mesa, krastavac izrezan na kolutiće, 1/2 paprike, 2 kašike pomorandžinog soka, kašika sirćeta, 1/2 kašike ulja, so, biber, kašičica korijandera u prahu, 1/2 čena belog luka, 2 kašike sojinog sosa), 50 g integralnog hleba

Poslepodnevna užina: 1/2 ananasa.

Večera: salata sa šargarepom i brokolijem (250 g zelene salate, 200 g šargarepe, 100 g kuvanog brokolija, 2 kašike kiselog mleka ili jogurta, 1 kašika soka od pomorandže, kašika senfa, so i biber), 40 g integralnog hleba, 30 g šunke

Tagovi: