Fritata by 24Kitchen

by | decembar 23, 2012

Sastojci:

  • 2 glavice luka
  • 3 češnja belog luka
  • maslinovo ulje
  • 6 jaja
  • so i crni biber
  • 2 svežnja majčine dušice
  • 4 lista žalfije
  • 80 g mekog kozjeg sira
  • 25 g narendanog parmezana
  • 4 paradajza
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 češanj belog luka
  • 4 svežnja bosiljka
  • 4 svežnja peršuna
  • so i crni biber
  • balzamiko sirće
  • maslinovo ulje

Način pripreme:

1. Isecite crni i beli luk na tanke kolutove. Dinstajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju.
2. Razbijte jaja i začinite solju i biberom. Dodajte usitnjenu majčinu dušicu i iseckane listove žalfije i promešajte. U smesu dodajte luk, iseckani kozji sir i narendani parmezan.
3. Maslacem obilno premažite teflonsku šerpu ili porcelansku činiju. Smesu sipajte u posudu i prelijte smesom od jaja. Pecite u rerni 20 minuta na 180 stepeni.
4. Isecite tvrde, velike i mesnate paradajza na komade i stavite u posudu. Dodajte luk isečen na kolutove, usitnjen bosiljak, peršun i beli luk. Začinite solju, crnim biberom, balzamiko sirćetom i s dosta maslinovog ulja. Promešajte.
5. Salatu od paradajza rasporedite po omletu. Poslužite u posudi u kojoj ste pripremili fritatu.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: