Italijanske piroške

by | septembar 5, 2013

piroske

Za testo:

  • 800 g mekog brašna tip-400
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 300 g kačkavalja
  • 2 dl pavlake
  • 300 g praške šunke
  • 250 g mariniranih šampinjona
  • 150 ml kečapa
  • 50 g zelenih maslina
  • 50 g crnih maslina
  • 1 kašika ulja
  • origano, bosiljak

Testo:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno i so, te dodati ulje, malo vode i kvasac, pa ručno mesiti dok se ne dobije elastično testo.
2. Od umešenog testa oblikovati 4 jufke, prekriti ih platnenom krpom i ostaviti da odstoje 60 minuta.
3. Svaku jufku premesiti, te testo razvući oklagijom na debljinu od 5 mm kako bi se dobila 4 kruga prečnika 25-30 cm.

Fil:

1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, šampinjone iseći na listove, a masline na kolutove.

Finalni postupak:

1. Svaki krug od testa premazati kečapom i posuti mešavinom bosiljka i origana.
2. Polovinu premazanog testa prekriti šnitama praške šunke, posuti šampinjonima, maslinama i polovinom kačkavalja, te preklopiti, a ivice dobro pritisnuti.
3. Pripremljene piroške poslagati u nauljen pleh i peći u rerni dok ne porumene. Zatim ih izvaditi, premazati pavlakom i posuti ostatkom kačkavalja.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: