Kaneloni na italijanski način

by | jun 27, 2012

SASTOJCI:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 5 jaja
  • malo ulja
  • so

Za nadev:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 100 g šunke
  • 1 šargarepa
  • 1 celer
  • 100 g pečuraka
  • 3 kašike belog vina
  • 1 kašika brašna
  • 5 dl paradajz soka
  • 1 pavlaka
  • 200 g trapista
  • so
  • biber
  • peršunov list
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g blagog kečapa

PRIPREMA:

1. U odgovarajuću posudu staviti brašno, jaja, ulje, posoliti, zamesiti testo, te ga pokriti mokrom krpom i ostaviti 30 minuta da odmori.

2. Testo razvući oklagijom što tanje, iseći na pravougaonike veličine 10×8 cm pa posebno spuštati svaki u kipuću posoljenu vodu da se kuva 5 minuta. Gotove ocediti i prosušiti krpom.

3. Crni luk i peršun iseckati što sitnije, a pečurke, šargarepu, celer i šunku iseći na kockice, trapist izrendati na krupno rende.

4. Na malo ulja propržiti luk, dodati šargarepu, celer, peršun, mleveno meso, šunku, pečurke, posoliti, pobiberiti te dodati vino i kuvati dok sva tečnost ne uvri.

5. Na kraju dodati 2 dl paradajz soka i 1 kašiku brašna, promešati i ostaviti da se ohladi.

6. Nadev naneti na svaki pravougaonik od testa a zatim ih uviti u rolne pa ređati u nauljenu vatrostalnu činiju.

7. Kanelone preliti sa 3 dl paradajz soka, naneti pavlaku i posuti trapistom.

8. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 50 min. Gotove kanelone preliti kečapom.

Gotove kanelone možetepotražiti i u boljesnabdevenim supermarketima, ako nemate kad da ih sami pravite jer je potrebno dosta vremena. Doduše, za ovakvo jelo vredi se malo potruditi jer je izuzetno ukusno. Prijatno!

Recept Danijele Tekijaški iz Crepaje

Izvor: Pošalji recept 

Tagovi: