Musaka od punjenih pečenih paprika
Potrebni sastojci:
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
12 fileta pečene paprike
500 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka
1 kašika mlevene paprike
800 g krompira
2 dl pavlake
3 jajeta
0,5 dl ulja
4 dl mleka
mešavina začina, biber
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
1. Dimljenu kolenicu staviti u lonac, naliti vodom i kuvati dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Zatim je izvaditi iz tečnosti, meso odvojiti od masnoće i kostiju, i iseći na kockice, a tečnost sačuvati.
2. Mladi luk iseći na kolutove, paradajz i krompir na kockice.
3. Iseckano meso kolenice vratiti u tečnost u kojoj se kuvalo, dodati krompir i mladi luk i kuvati dok krompir napola ne omekša.
4. Zatim dodati paradajz, mladi grašak i začine po ukusu, te kuvati još 15 min.
- Posebno razmutiti gustin i mlevenu papriku sa malo vode, dodati u čorbu i kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Gotovu čorbu posuti peršunom.
Članak se nastavlja posle reklama