Pileća vekna u sosu od pavlake

by | jun 1, 2013

Pileca vekna

Sastojci:

  • 700 g pilećeg belog mesa
  • 200 g feta sira
  • 2 parčeta hleba
  • 2 dl mleka
  • 2 jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 dl neutralne pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika gustina
  • pstohvat karija
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Hleb natopiti mlekom, ocediti ga i izdrobiti, a luk sitno iseckati.
2. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
3. U dubljoj posudi sjediniti mleveno meso, izdrobljen hleb, luk, jaja, pa dobro izmešati i začiniti po ukusu. Na foliji razviti masu od mlevenog mesa da se dobije pravougaonik debljine 1 cm. Duž jednog kraja mesa rasporediti štapiće feta sira te urolovati. Krajeve mesa dobro slepiti da sir ne iscuri tokom pečenja.
4. Tepsiju nauljiti i u nju staviti rolat od piletine. Premazati ga uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Potom rolat izvaditi iz masnoće i iseći na šnite.
5. Masnoću u kojoj se pekao rolat sipati u teflonski tiganj, razblažiti je sa malo vode, pa dodati pavlaku, gustin, senf i malo karija. Šnite pečenog rolata poslagati u tiganj i ostaviti da se prodinstaju u pripremljenom saftu.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: