Zašto zdravo ne bi bilo i ukusno?

by | decembar 23, 2015

U trenucima kada donosimo najbitnije odluke za predstojeću godinu i sabiramo loše navike kako bi ih se odrekli, tema zdravlja uvek dođe na dnevni red. Iako živimo u dobu kada nam nedostatak vremena onemogućava da svakodnevno unosimo u organizam prirodne sastojke, uvek je pravo vreme da počnemo malo više da mislimo o hrani koju biramo da unosimo.

Foto: PR

Foto: PR

Dobro je poznato da je maslinovo ulje jedno od posebnih blagodeti prirode. Još su drevni Grci koristili maslinovo ulje kao jedan od najboljih prirodnih lekova u cilju postizanja dobrog zdravlja. Iako su se vremena promenila, jedan od sinonima za prirodni izvor zdravlja i dalje predstavlja hladno ceđeno, tj. ekstra devičansko maslinovo ulje.

Olitalia ekstra devičansko ulje sadrži više antioksidanata od običnog maslinovog ulja, ali tu nije kraj njegovim vrlinama. Kao prirodni izvor biofenola, koji je poznat kao moćni antioksidant koji štiti ćelije ljudskog organizma od oksidativnog oštećenja, ekstra devičansko ulje je jedan od najboljih saveznika u zdravoj ishrani.

Zabluda je da zdrava jela moraju biti neukusna, dosadna i nekreativna. A baš vi možete da pokažete kako spajate zdravo u ukusno i još za to da budete nagrađeni. Pridružite se fanovima Olitalia ulja na Facebooku i Instagramu, uz hashtag #UkusiPraznika postavite svoj recept i osvojite školu kuvanja Il Primo i još mnogo ukusnih nagrada!

Tagovi: