Folijaž tehnika: Kosa na kojoj će vam svi zavideti

by | 11 oktobra, 2023
Folijaž tehnika: Kosa na kojoj će vam svi zavideti; devojka prelepe kose

Folijaž tehnika kombinuje dve tehnike farbanja: balajaž i korišćenje folije. A rezultat je neodoljiva “jesen u kosi”. Boja koja na kojoj će vam svi zavideti.

Šta je folijaž tehnika

Folijaž tehnika kombinuje dve vrste tehnike isticanja: balajaž i tradicionalnu foliju. Balajaž je poznat je po svom mekšem, uklopljenom izgledu, koji obuhvata sredinu i krajeve kose.  Tradicionalni pramenovi na foliji razlikuju se od balajaža po tome što nude delikatnije utkanu svetlost koja pokriva pramenove od korena do krajeva.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Cooboard ™ – custom designed hair color board (@cooboard)

Glavna prednost folije je to što može proći i po nekoliko meseci pre nego što popravka bude neophodna. Druga velika prednost ove kombinovane tehnike je što će vam dati onaj sjaj koji običan balajaž možda ne može sam da postigne. Ako imate prirodno tamniju kosu koja se teško podiže do nijansi plave, folija je sigurniji način da je posvetlite pomoću hidrogena nižeg procenta.

Kod koga neće uspeti

Folijaž tehnika, nažalost, moći da se primeni baš u svim slučajevima. A to su:

“Uradi sam” boja: Ako ste se same farbale drogerijskim farbama ili koristile kanu, možda niste najbolji kandidat za folijaž. Razlog je što se mogu javiti hemijske reakcije koje će oštetiti kosu.

Hemijska oštećenja: Ako vam je kosa značajno oštećena od prethodnih tretmana izbeljivanja ili osvetljavanja, ili često koristite peglu za kosu, folijaž neće biti dobar za vašu kosu.

Kraća dužina: Folijaž najbolje izgleda na dugoj i kosi srednje dužine. Na veoma kratkoj kosi može biti izazovno stvoriti suptilne prelaze i dimenzije po kojima je folija najpoznatija.

Jaki naglasci: Ako imate kosu sa oštrim prelazima, prvo morate da je potamnite, pa posvetlite. A to je zahtevan proces.

Kada zakažete termin kod frizera, najbolje je da dođet čiste, suve kose na koju niste naneli nikakve prozvode za negu ili stilizovanje. To je jako važno kako bi tehnika uspela. Različite tehnike i proizvodi imaju različite zahteve, tako da je od suštinskog značaja pratiti specifična uputstva koja važe za folijaž.

Pravilno pranje kose nakon farbanja čuva boju

alexandr_1958/gettyimages.com