Najbolje tehnike za sakrivanje sede kose: Štede vreme i novac

by | decembar 1, 2023
Najbolje tehnike za sakrivanje sede kose; zadovoljna žena razgovara sa svojom frizerkom
Umorni ste od farbanja na svake dve-tri nedelje jer želite da sakrijete sedu kosu? Otkrivamo najbolje tehnike za sakrivanje sede kose.

Nedavno smo počeli da prihvatamo da seda kosa nije nešto čega se treba stideti ili skrivati po svaku cenu. Ali to ne znači da se svima dopada seda kosa. A mnoge najviše nerviraju sede dlake koje su nepravilno raspoređene po kosi. U tom slučaju, spas su pramenovi koji će vam uštedeti vreme i novac jer nećete morati da se farbate na svake dve do tri nedelje.

Najbolje tehnike za sakrivanje sede kose: Zaljubićete se u njih…

Riblja kost

Pramenovi „riblja kost“ podrazumeva pramenove različite nijanse koji se prirodno integrišu u sedu kosu. Ideja je da se izbegnu česte posete frizerskom salonu, uz veoma precizan rad višetonskih pramenova koji stvaraju mnoštvo nijansi u kosi. Dakle, nakon ove tehnike razlikovanje sede kose je mnogo komplikovanije. To je idealna tehnika za plavuše i brinete sa sedom kosom koje traže prirodnu završnu obradu koja ne zahteva mnogo održavanja. Moraćete samo da prilagodite svetlije tonove da biste lakše kamuflirali sedu kosu.

Farbanje u što sličnije nijanse

Ova tehnika nema za cilj da sakrije sedu kosu, već da je prirodno integriše u kosu. Bira se ton sive kose koji se kombinuje sa drugim manje ili više bliskim tonovima vaše prirodne kose. Cilj je da se stvori efekat dubine i nijansi u kojima se gubi bela kosa.

Upadljivi pramenovi

To je odličan način da kamuflirate sedu kosu i to iz tri razloga:

  1. Prirodni finiš: seda kosa se stapa sa dva druga tona, svetlijim i tamnijim ili srednjim, u zavisnosti od podloge, tako da ju je mnogo teže uočiti.
  2. Prilagođavaju se različitim nijansama kose: i plava kosa – najsvestranija kada je u pitanju sakrivanje sivkaste kose – i kestenjaste i brinete mogu imati koristi od ove tehnike sa višebojnim dijagonalnim pramenovima.
  3. Štede novac: znatno ćete prorediti posete frizerskom salonu i farbanje.

Zlatni pramenovi

To su pramenovi koji najviše podmlađuju i koji se savršeno kombinuju sa sedom kosom. Tamna osnovna boja služi za davanje dubine, a pramenovi stavraju meki prelaz koji ne zahteva često farbanje.

Idealni pramenovi za prosedu smeđu kosu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jasmine Ricks (@lifewithjazz)

Na smeđoj kosi možete se poigrati plavim tonovima poput zlata, meda ili karamele i smeđim kao što su lešnik ili mlečna čokolada da biste stvorili nijanse u kojima se seda kosa prirodno integriše.

Pepeljasti pramenovi

Pepeljasto plava je ona koja se najbolje integriše sa sedom kosom. To je prigušena plavuša sa blagim hladnim podtonom, koja se može kombinovati sa svetlosmeđom i tamnoplavom podlogom da bi se postigao taj višebojni finiš.

Pramenovi koji kamufliraju sede na tamnoj kosi

Šta ako se sede pojave na tamnoj kosi? Tu će pomoći pramenovi u karamel, vanila i bež tonovima, jer će se sede vlasi potpuno uklopiti u te nijanse.

Bež pramenovi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by İlhan Kaymak (@ilhankaymakkaizen)

Reč je o plavim tonovima koji se dobro uklapaju u smeđu kosu, a cilj je da se stvori više tonova u kojima se seda kosa gubi.

PeopleImages/gettyimages.co.uk