Trend zalazak sunca isprobavaju sve plavuše, a evo i zašto

by | 16 septembra, 2023
hair trend zalazak sunca prikazan na devojci

Trend zalazak sunca podrazumeva nijanse plave kose koje imaju fantastičan prelaz iz nijanse u nijasnu. O čemu je tačno reč pročitajte u tekstu.

Šta je trend zalazak sunca?

Plava je i dalje jedna od najpopularnijih nijansi za boju kose. Međutim, postoji široka paleta  plave boje kose koja može biti od zlatno toplih tonova do hladnog grafita. Jasno je da je inspiracija za ovaj trend zalazak sunca, a “sunset blond” su isprobale i Dženifer Lorens i Kim Kardašijan.


Naravno, ova tehnika ne mora biti u nijansama koje je poznata glumica iskoristila. Možete eksperimentisati sa medom, svetlim bakrom ili sa naglaskom roze nijanse. Pošto postoji toliko raznih nijansi plave, ova boja odgovara skoro svim bojama očiju i tonu kože.

Kako da postignete ovaj izgled?

Stvaranje ovog efekta zahteva profesionalan pristup. Odlaskom kod stručnjaka ćete minimizirati oštećenje kose, a on će svakako biti pažljiv i prema vašoj strukturi kose i očuvaće njen kvalitet. Trend zalazak sunca možete postići ombreom, balajažom ili jednostavnim “istezanjem” boje.

U konsultaciji sa stručnjakom, možete odabrati najbolju tehniku da dobijete ovakav izgled kose na osnovu vašeg tipa kose, individualnih karakteristika i želja. U slučaju da ipak želite sami da pokušate da dobijete ovakav izgled, razmislite još jednom. Da bi zalazak sunca uspeo, on mora da bude napravljen sa nežnim prelazom, a posebno morate paziti da ne oštetite kosu.

Nega kose nakon farbanja

Da bi dobijena nijansa plave duže zadržala sjaj i mekoću, a kosa bila svilenkasta, potrebno je redovno da negujete kosu nakon farbanja. Postoje razni proizvodi koje treba da koristite kao što su šamponi za plavu kosu, hranljive maske, hidratantni balzami, sprejevi i kreme za termičku zaštitu. U svakom slučaju, frizer će vam objasniti koje proizvode treba da koristite za vaš tip kose.

Uz ovaj trend ćete svakako produžiti osećaj leta. Osim što procedura nije nimalo komplikovana, zalazak sunca će na vašoj kosi izgledati sjajno!

Da li ste čuli za blorange boju kose?

Sofia Zhuravets/GettyImagesPlus