Kako ukloniti gel lak kod kuće

by | 16 septembra, 2023
Kako ukloniti gel lak kod kuće; zeleni nokti

Danas nam je sve dostupno i za ogromnu većinu stvari više ne moramo ići u kozmetički salon ili kod manikirke. Tako je i sa gel lakom. Kako ukloniti gel lak kod kuće?

Kao što znate, „život“ manikira je kratak: 2-3 nedelje. I ne možete nositi gel lak duže od propisanog vremena, inače ćete se suočiti sa problemima u vidu pukotina ili ljuštenja noktiju. A gel lak možete i same skinuti.

Kako ukloniti gel lak kod kuće

Metoda broj 1: Folija

Biće vam potreban poseban odstranjivač gel laka, 3 blaznice za skidanje šminke, turpija za nokte, drveni manikir štapić štapić i obična folija. Važna stvar: sredstvo za uklanjanje gel laka može se zameniti običnim sredstvom za uklanjanje laka za nokte, a foliju treba koristiti samo sjajnom stranom.

  1. Podelite blaznice na 4 dela i pripremite foliju za svaki prst. Svaki komad folije treba da bude dovoljan da se obmota nokat.
  2. Natopite blaznice sredstvom za skidanje gel laka, nanesite na nokat i umotajte ga u foliju. To uradite sa svakim prstom. Ostavite da odstoji najmanje 15 minuta.
  3. Skinite foliju i pomoću drvenog manikir štapića lagano uklonite lak. Ako ne uspe iz prvog puta, ponovite ceo postupak s blaznicama i folijom.
  4. Preostali lak može se ukloniti turpijom, ali morate postupati veoma pažljivo kako ne biste oštetili nokatnu ploču.

Metod broj 2: Turpija

Za razliku od prve metode, skidanje gornjeg sloja gel laka turpijom u velikoj meri pojednostavljuje njegovo uklanjanje. Odstranite nekoliko slojeva gela što je više moguće (bez dodirivanja površine nokta), a zatim možete koristiti metodu folije.

Metod broj 3: Električna turpija za nokte

Danas mnoge žene imaju električnu trupiju za nokte s raznim nastavcima, jer je cena pristupačna. Pomoću električne turpije možete brzo ukloniti gel lak, ali morate to raditi pažljivo. Pazite da ne oštetite nokatnu ploču. Ova procedura zahteva mnogo manje vremena i truda od prethodnih metoda.

Nega noktiju nakon skidanja gel laka

Nakon uklanjanja gel laka, ne zaboravite na brigu o noktima. Proizvod za obnavljanje noktiju (restorativni lak za nokte), koji se često naziva „pametni emajl“, savršen je za ovo. Ovi proizvodi ne sadrže štetne komponente, kao što su toluen ili formaldehid. Njihov zadatak je da obnove nokatnu ploču i kutikulu. Takvi proizvodi ne samo da neguju i obnavljaju nokte, već ih i vizuelno čine lepšim.

„Pametni emajl“ se mora primeniti tačno prema priloženom uputstvu. Neke proizvode je potrebno primeniti jednom u 7-10 dana, ukloniti i ponovo primeniti. Drugi nanose jedan sloj svaki dan. Posle nedelju dana, zaštitni premaz se uklanja i postupak se ponavlja. U stvari, čak i stručnjaci savetuju da s vremena na vreme napravite pauzu s gelom i da uradite restauraciju noktiju.

Kako da uvek budete zadovoljne manikirom? Izaberite lak za nokte spram tona kože!

 

SimoneN/gettyimages.co.uk