Najmoćnija plava boja kose ove zime – vanilla chai

by | 13 novembra, 2023
kosa boje čaja od vanile, vanilla chai

Kosa boje čaja od vanile je najtraženija prelazna nijansa za plavuše. Ako želite trendi plavu boju, onda zatražite od frizera vanilla chai

Ako danas pomenete čaj od vanile, sve žene će znati da uopšte ne pričate o šoljici toplog napitka. Čaj od vanile je trenutno najtraženija boja plave kose. Zašto je toliko popularna? Zato što ovu pepeljasto plavu nijansu bez problema kombinujete sa tamnom kosom brinete, a da ne morate da se farbate češće nego na svake 4-6 nedelja. Zvuči primamljivo? Hajde da otkrijemo tajne vanilla chai boje kose.

Kakva je boja čaja od vanile?

To je najsvetlija i najhladnija nijansa pepeljasto plave kose, pomešana sa tamno braon kosom. Pritom, nijansiranje se radi tako da se zadrže tamni korenovi kose. Ovu živahnu plavu boju kose je prvi put osmislila koloristkinja Ejmi Mekmanus, pohušavajući da napravi kontras između tamnijih korena i ledenih tonova vanile, koji se uklapa u zimsku atmosferu.

Kome stoji vanilla chai boja kose?

Kosa boje čaja od vanile stoji dobro svima. Kako je to uopšte moguće? Tako što vaš frizer pažljivo kombinuje odnos svetlih i tamnih nijansi kako bi ih prilagodio vašem tenu i boji očiju. A to znači – ova boja kose se radi kod pažljivo odabranog frizera.

Kako postići kosu boje čaja od vanile?

Najbolji pristup za postizanje ove specifične nijanse jeste primena balajaž tehnike nijansiranja kose. Ali, nije dovoljno da se izvede samo balajaž, nakon toga je neophodno i toniranje celokupne kose hladnim nijansama vanile. Osnovna boja kose, u zavisnosti od efekta koji  želite da postignete treba da bude braon ili svetlo smeđa, a u nju se uklapaju ledeni, pepeljasti ili krem premenovi, već po potrebi.

Bilo koji tip kose, boja ili tekstura može postići nijansu vanilla chai, ali postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir. Ukoliko ste tamno smeđe, braon ili crne kose, najpre ćete morati da prođete tretman izbeljivanja, ili bar posvetljavanja kose kako biste uopšte mogli da izvučete pepeljasto plave pramenove.

Kako održavati kosu boje čaja od vanile?

Kao smo obećali, vanilla chai dozvoljava ostavljanje tamnih korenova zbog čega su posete frizeru zbog toniranja kose svedene na svakih 6 nedelja. Ipak, između dve posete morate obratiti pažnju na hidrataciju i zaštitu od toplote.

Na kraju krajeva, vanila boja za kosu je raznovrsna, laka za održavanje i dobro funkcioniše na različitim tipovima i teksturama kose — a sve to predstavlja odličnu prelaznu nijansu za brinete.

Marina Demeshko/istock/gettyimagesplus