Produžite period između farbanja: Frizerka otkriva glavne trikove

by | april 20, 2024
Produžite period između farbanja; portret lepe, plavokose žene u pedesetim godinama u plavoj košulji

Nema ništa bolje od dobrih stručnih saveta, posebno ako je u vezi sa uštedom novca i odlaganjem odlaska frizeru. A frizeri otkrivaju kako da produžite period između farbanja. 

Frizerka i specijalista za negu i oporavak kose Olga G. San Bartolomé, otkriva kako da farba traje duže i da se ne vidi sedi izrast. A ne zna se šta nas više nervira – ili izrast ili to što treba na svakih 3 do 4 nedelje da se farbamo. Srećom, Olga G. ima rešenje za naše probleme.

Kako da produžite period između farbanja

1. Mudro birajte farbu

Prvi korak da farba traje mnogo duže, prema Olginim rečima, jeste da izaberete farbu koja je najsličnija vašoj priordnoj boji. Dakle, čim kosa počne da raste, neće biti toliko kontrasta između farbane kose i izrasta. Zahvaljujući tome, moći ćete da odložite vreme odlaska kod frizera. Plavi tonovi su uvek favoriti da sakriju sedu kosu što je više moguće.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Sprej u boji

Ako ne volite plavu boju, frizerka ima druge trikove u rukavu da produži period između dva farbanja. Prvi su magični sprejevi za korenje koji su dostupni u različitim nijansama. Još jedan ključni proizvod za održavanje boje je kiseli šampon. Njegova funkcija se zasniva na zatvaranju kutikule kako kosa ne bi tako lako izbacila pigment. Ista stvar se dešava i sa ljubičastim šamponom, specijalizovanim za plave tonove, kako bi se boja zadržala mnogo duže.

3. Prirodni pigmenti

Poslednji trik koji nam Olga nudi su prirodni pigmenti koji se dodaju u šampon. To je jedna od najefikasnijih metoda za produžavanje perioda između dva farbanja. Stavlja se samo mala količina u šampon tokom drugog pranja. Ostaviti šampon par minuta, pa temeljno isprati. A pigmente možete dodati i u masku ili balzam za kosu. Takođe ostaviti da odstoji nekoliko minuta, pa temeljno isprati mlakom vodom. Ovo će učiniti da se osveži boja i tako spreči postepeni gubitaka njenog intenziteta.

Efektne punđe 2024. kao stvorene za proleće i leto

Članak se nastavlja posle reklama
insta_photos/gettyimages.co.uk