Sve zvezde nose kaskadne šiške – evo zbog čega

by | decembar 12, 2023
kaskadne šiške, celebrity inspo

Kaskadne šiške su trenutno najsjajniji hair detalj Holivuda. To ne čudi, jer su one vrlo svestrane

Trendovi frizure se uvek menjaju, ali neki imaju tendenciju da se ciklično ponavljaju tokom vremena. Jedan od njih su kaskadne šiške, bezvremenski element koji se vraća još od perioda najraskošnijih frizura sedamdesetih. Ove posebne šiške su poznate po svojoj svestranosti, savršeno se prilagođava ravnoj kosi, ali se lako mogu uklopiti u frizure onih sa kovrdžavom ili talasastom kosom. A to je posebno važno jer se ovakva kosa često smatra teško ukrotivom.

Za koga su kaskadne šiške dobar izbor?

Kaskadne šiške uvek su malo duže od linije obrva i to je ono po čemu se razlikuju od drugih šišaka. One su idealan izbor za one koji žele sofisticiran, ali u isto vreme neformalan stil. Detalj koji se savršeno uklapa u kraće frizure, bob, LOB, slojevite frizure.

Kaskadne šiške su svestran izbor za mnoge tipove lica. Ako imate ovalno lice onda treba da očekujete da vam ovakav stil naglasi crte lica. Žene sa okruglim licem otkriće da kaskadne rese vizuelno izdužuju i čine im lice mršavijim. Na kvadratnim licima, ove šiške omekšavaju uglove. Sve u svemu, ova resa je savršena za one koji žele moderno rešenje koje odgovara mnogim oblicima lica.

Koje zvezde nose kaskadne šiške?

Ako razmišljate kako biste ove šiške ugradile u svoj imidž, evo celebrity inspiracije.

Madame

Jedna od najzanimljivijih pevačica i repera poslednjih godina, stiže iz Italije – Madame. Jedna od njenih prepoznatljivih beauty crta jesu kaskadne šiške. Ovaj detalj, zapravo, savršeno oličava njenu nikad konformističku ličnost. Šiške ovog tipa daju joj sofisticiran, ali buntovan i sportski izgled i savršeno se slažu sa njenim uličnim muzičkim stilom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MADAME (@sonolamadame)

Anne Hathaway

Za razliku od Madame, Anne je iskoristila kaskadne šiške da stvori elegantan i zavodljiv izgled. Njene prepoznatljive glatke i blago zaobljene šiške postale su zaštitni znak. Na sličan način nosi ih i Elizabeth Olsen.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Anne Hathaway (@annehathaway)

Jennifer Lopez

JLo je ovaj stil šišaka iskoristila da uokviri lice. Ovo je savršen izbor za žene u četrdesetim i pedesetim na kojima se vide znaci starenja.

Sa kojim frizurama se najbolje kombinuju ove šiške?

Ovakve šiške posebno dobro se kombinuju sa dve vrste frizura: kovrdžavim LOBom i Shaggy frizurama. Uz večito raščupan shaggy one se savršeno integrišu, sa ukupnim boho-šik efektom. Kovrdžavi bob srednje dužine je klasična frizura kojoj ovakav tip šiški daje šik preokret. One dodaju element razigranosti i misterije izgledu.

 

 

Sebastian Reuter, Frederic M Brawn/Stringer, Bryan Beder/Staff/ GettyImages