Da li imate hrabrosti za ovo: Kako da sami ošišate ili skratite šiške? (video)

Prvo i osonovno, ne šišajte mokru kosu

by | 13 aprila, 2020
Kako nositi šiške

Večito pitanje – da li ošišati šiške?

Kao prvo, razumemo. Može postati jako dosadno kad ceo dan sedite unutra i ne možete napolje. Ako ste od onih koji se kreću po svom Instagram feed-u i planiraju sledeće beauty potez nakon što se socijalno distanciranje završi mnoge od vas će u međuvremenu poželeti da sami izvrše neku promenu ili se srede, a to najčešće vodi ka jednoj reči – šiške. Ako ih već imate, činjenica da su već dugačke, ali i da će imati vremena do kraja izolacije da makar malo izrastu stvara utisak zgodan za rizikovanje. SLIČNO: Da budete stilizovani i u karantinu: 6 lakih frizura koje kriju prljavu kosu (foto)

Sačekajte! Pre nego što počnete da glumite frizera sa makazama, razmislite o sledećem: Da li vam je apsolutno potrebno  da ovo uradite sada? Možete li da sačeka još malo dok ne zakažete termin kod frizera? Ne? OK, dobro. Onda, nastavite da čitate sve što bi trebalo da znate o šišanju šiški a savetuju profesionalci, prenosi Women’s Health.

Priprema sve čini savršenim

Bitno je da vam pre nego što krenete u akciju “šišanje šiški” kosa bude suva jer inače ima tendenciju da se naduje i izgleda kraće nakon što vlasi više nisu vlažne (posebno ako imate kovrčavu kosu). Takođe ćete želeti da se uverite da je kosa u njenom prirodnom položaju. Češljem odvojete pramenove i napravite pravilnu liniju, razdeljak oko skalpa. Nakon toga, kažu frizeri, napravite trougao sa izdvojenom kosom tako da je tačka u centru, na vašem prirodnom razdeljku, a osnova trougla sa obe strane obrva. Zatim zavežite ostatke kose (koje ne želite da sečete) iza ušiju i pričvrstite je šnalama i gumicom tako da vam ne padaju na lice. Sada je vreme da uzmete svoje makaze. PROČITAJ I: Šta je „skin fasting“? Sve što bi trebalo da znate o minimalističkom trendu nege kože

Pogledajte tutorijale za određeni tip kose

Svi smo blagoslovleni različitim tipovima kose, što znači da treba znati nekoliko stvari o sečenju vaše specifičnog tipa. Zato vam donosimo i najbolje tutorijale za sečenje šiški za različite stilove kose da vam pomognu. PROČITAJ: Beauty proizvodi koje najviše kupujemo tokom pandemije

Pogledajte i pratite ostale korake:

 

Savet plus: Najvažnije je da ne zaboravite da odete “barem” pola centimetara duže nego što mislite da zapravo želite da bude dužina vaših šiški. Uvek možete ponovo da ih isečete ako niste zadovoljni svojim izgledom kada imaju dodatnu dužinu, ali ne možete da vratite ono što ste odsekli!

Srećno!

lepotaizdravlje.rsGuliver/Gettyimages