Farbanje sede kose: 5 grešaka koje svi pravimo

by | 25 oktobra, 2022
Farbanje sede kose

Farbanje sede kose ipak zahteva poseban pristup, a evo i u čemu smo dosad grešili. 

Svako ima pravo da odluči za sebe – da prefarba ili ostavi sede vlasi. Međutim, ako ipak odlučite da koristite boju, vredi razmisliti o nizu najčešćih grešaka koje se mogu napraviti u tom procesu. Otkrivamo vam koje su to greške i kako da ih izbegnete ili popravite.

Farbanje sede kose i greške

U nastojanju da potpuno sakriju sedu kosu, mnoge dame biraju previše tamne i oštre nijanse koje ne odgovaraju ni njihovom tipu lica ni tonu kože. Bolje je početi sa svetlijim nijansama i postepeno pojačavati boju dok ne shvatite koja je vaša idealna nijansa.

Držite boju predugo

Prečesto se nesvesno dobijaju preoštre, čak i neprirodne boje, zbog toga što zanemarujemo uputstva na pakovanju i predugo držimo farbu na glavi.

Farbanje sede kose i korišćenje tonera

Toner je važan korak u procesu farbanja, ali ljudi koji farbaju kosu prvi put (ili vrlo retko) često ga preskaču. Toner se koristi za neutralizaciju neželjenih tonova (žutih, crvenkastih, zelenkastih itd.) i može značajno uticati na krajnji rezultat. Ako redovno koristite ovaj proizvod, vaša boja kose će izgledati ujednačenije i prirodnije.

Farbe na bazi alkohola

Farbanje proizvodima na bazi alkohola može naneti veliku štetu kosi, čineći je veoma suvom i lomljivom. Stoga, uverite se da boja ne sadrži alkohol, a da ima i minimum sintetičkih sastojaka: prirodne boje nanose mnogo manje štete kosi.

Farbanje sede kose i učestalost farbanja

Ako ste nedavno počeli da sedite, možda ćete želeti da obojite svaku novu sedu vlas. Ipak, budite oprezni: prečesto farbanje (čak i prirodnom bojom) takođe može naneti veliku štetu kvalitetu kose.

Takođe se čuvajte čestih i naglih promena nijansi. Ako počnete da dodajete jednu boju na drugu, posebno ako se ove boje veoma razlikuju od vaše prirodne nijanse kose, ne samo da ćete oštetiti vasi, već  najverovatnije nećete dobiti boju koju ste planirali.

Seda kosa može biti seksi, ova poznate dame su dokaz za to (foto)

Lepota i zdravljesimonapilolla/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.