Ne odlažite: 4 znaka da vam je hitno potrebno šišanje

by | septembar 26, 2023
kada je vreme za šišanje

Iako većina nas beži od šišanja i želimo nam kosa raste u nedogled, nekad je to više štete nego koristi. Ako niste sigurni kada je vreme za šišanje, evo nekoliko znakova koji na to ukazuju.

Kada je vreme za šišanje?

Da biste znali kada je krajnje vreme da odete kod frizera i dovedete vašu kosu u red, morate da pratite u kakvom stanju se ona nalazi.Osim toga, ako nađete dobru frizerku koja ume da skine oštećeni deo vaših krajeva kose, a da ne menja dužinu previše, onda odlazak kod nje i neće biti tako bolan. Naravno, postoje preporučljiveEvo koji su znakovi da je potrebno da odete na šišanje.

Kosa ima formu trougla

Ovo ne važi toliko za one koji imaju tanku i uglavnom ravnu kosu. Ali ako imate kovrdžavu, talasastu ili veoma gustu kosu koja počinje da liči na trouglaste forme, onda je vreme da odete na šišanje bez odlaganja.

Ispucali krajevi

Kako da prepoznate ispucale ili „podeljene“ krajeve? Jednostavno. Približite ih licu i pogledajte da li vam deluje kao da iz jedne vlasi izlaze dve. Druga opcija je da omotate pramen oko prsta i vidite da li kosa liči na ježa ili na uglađeni komad kose. Kosa izgleda tanko i „žilavo“. Šišanje ispucalih krajeva će učiniti da vaša kosa ponovo izgleda punije i gušće.

Kada je vreme za šišanje: Kosa pada ravno

Ako ne uspevate da lepo stilizujete kosu kod kuće, a to vam je do sada polazilo za rukom, to je znak da vaša kosa nije u najsjajnijem stanju. Ako pored toga morate da kupujete dodatna sredstva za volumen i ne uspevate da podignete ni koren kose, definitivno je vreme za odlazak kod frizera.

Kosa se lako zapetljava

Ukoliko prilikom češljanja nailazite na čvorove u kosi koje je nemoguće raspetljati ili prosto primećujete da se kosa jako lako mrsi, onda morate kod frizera po hitnom postupku. Osim toga, kada se mrsi, kosa lako i puca što će dovesti do ispucalih krajeva.

U svakom slučaju, nemojte oklevati kada je u pitanju odlazak na šišanje. Iako se možda bojite skraćivanja dužine, važno je da vam kosa bude zdrava i jaka. Uostalom, ako vodite računa o njoj kako treba i ne vidite ove problematične znake na kosi, potreba za frizerom i neće biti česta.

Najbolje frizure za retku kosu: Šišanjem do dodatnog volumena

Zinkevych/GettyImagesPlus