Najmodernija frizura ove jeseni: Možete i sami da se ošišate

by | septembar 26, 2023
Najmodernija frizura ove jeseni: Možete i sami da se ošišate; devojka s najpopularnijom frizurom

Kratke frizure su dočekale svojih pet minuta i trenutno su ultrapopularne. Društvene mreže preplavljene su bobovim, lobovima i drugim rezovima iznad ramena. A jedna frizura se u poslednje vreme posebno izdvojila i trenutno je najmodernija frizura ove jeseni.

Ako želite nešto novo, zavodljivo i prelepo, isprobajte „leptir“ slojevitu frizuru koja je idealna za kosu do ramena ili malčice dužu.

Najmodernija frizura ove jeseni: Opuštena i zavodljiva

Trend „Butterfly“ frizura trenutno je u modi na TikTok-u, i to sa dobrim razlogom. Ovaj šik stil daje kosi mnogo volumena u korenu i lepršavosti, što je čini zaista lakom za oblikovanje i održavanje. Iako je trend leptira postao popularan na dužim frizurama, počinje da prelazi na kraće frizure.

Najmodernija frizura ove jeseni je svestrana i prilagodljiva za skoro sve tipove i dužine kose, zbog bestežinskog reza, volumena i opuštenog izgleda. A upravo to je ono što mnoge od nas žele, bez obzira na dužinu kose. Svi znamo da promena godišnjeg doba može biti zabavna prilika da promenite stvari, uključujući i frizuru.

Možete čak i sami da se ošišate

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Dok je ključ za postizanje leptir frizure na bilo kojoj dužini obično mnogo slojeva koji uokviruju lice, tajna kraćih dužina su istanjeni krajevi. Najmodernija frizura ove jeseni treba da bude krajnje opuštena. Istanjivanje krajeva kako bi se smanjila težina stvara efekat leptira na kraćim pramenovima. Da biste se sami ošišali kod kuće, metoda konjskog repa je odlična opcija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

Šta će vam trebati:

  • Češalj
  • Dve gumice za kosu
  • Oštre makaze za šišanje

Operite i prosušite kosu peškirom. Napravite liniju češljem preko vrha glave odmah iza ušiju. Ovo će vam dati prednji i zadnji deo. Zagladite češljem i vežite prednji deo kose gumicom za kosu. Mora da bude dobro zategnut! Pogledajte sledeći video da biste videli kako se to radi.

@jujujewelx how i achieve the butterfly cut hairstyle! 🦋 super easy the ponytail method is also called unicorn cut ✨🌟 #easyhairtutorial #easyhairstyle #haircuttutorial #shorthairstyle #shorthaircuts #butterflycut #butterflyhaircut #layershaircut #shorthairideas #layeredhaircut #90shairstyles ♬ enjoy the silence – ☆

Zatim češljem zagladite zadnji deo kose i vežite je u visoki konjski rep. Čvrsto držeći prednji rep, odrežite nekoliko centimetara. Koristite prirodni pravac repa kao vodič. Nakon što skinete nekoliko centimetara sa prednjeg dela, usmerite zadnji konjski rep napred i odsecite istu količinu kose. Na kraju uzmite reckave makaze i istanjite krajeve.

Kako stilizovati ovu frizuru

Da biste oblikovali leptir frizuru, cilj je da dobijete željenu prozračnost da počne od usta i da se istanji na krajevima, stvarajući suženi izgled. Trebaće vam okrugla četka i fen da biste najmoderniju frizuru ove jeseni stilizovali po želji.

Nanesite sprej ili penu za povećanje volumena na korne vlažne kose. Zatim prosušite kosu fenom. Koristite veliku okruglu četku i fen kako biste definisali frizuru. Najbolji efekat ćete postići ako fen ima suženi nastavak, a kosu treba da fenirate dalje od lica. Kako biste dobili prozračne talase. Zatim učvrstite frizuru sprejom.

On je i dalje br 1! Najveći trendovi bob frizure za jesen 2023!

 

okskukuruza/gettyimages.co.uk