3 trika koja frizeri preporučuju za zdravu i sjajnu kosu

by | april 15, 2024
saveti za sjajnu i zdravu kosu

Saveti za zdravu i sjajnu kosu koje bi trebalo da daju svi frizeri: tri navike koje stvari!

Iako nisu sve žene iste, ni približno, možemo se kladiti da bi na jedno pitanje sve dale odgovor „da“.

-Da li biste voleli da imate zdravu i sjajnu kosu?

– DA!

Pritom, ne  bismo ni bili iznenađeni, jer – ko želi suvu, dosadnu  i beživnotnu kosu? Ali, baš zato što sve delimo istu želju za jakom, sjajnom i zdravom kosom, jasno je da je to nije lako ostvariti.  Potrebno je da savesno brinemo o kosi i da budemo istrajne, zaista istrajne. Nije dovoljno naneti hidratantnu masku pred Uskrs, a onda  zaboraviti na kosu sve do naredne značajne prilike.  Da ne spominjemo dodatne probleme koje možemo imati, kao što su perut, masno vlasište ili kovrdžavost, na primer.

Još jedan prilično veliki problem je to što na Internetu postoji mnogo informacija, od kojih su mnoge pogrešne, neke do te mere da mogu da unište kosu. Ovi to sigurno neće učiniti.

Saveti za zdravu i sjajnu kosu koje bi trebalo da daju svi frizeri:

Uzmite određene vitamine ili suplemente

Živimo u vremenu velikog stresa u svakom smislu. Tu je stres koji doživljavamo psihološki, tu je zagađenje, izlaganje lošim uticajima… Zato je zaista važno da brinemo o celom svom telu kada želimo lepu kosu ili nokte. A pošto lepota dolazi iznutra, važno je da se pravilno hranimo i da znamo da zdravlje kose uvek možemo podržati pravim suplementima. Kolagen ili vitamin E – izbor je na vama.

Koristite hidratantne maske za kosu

Dobro, istina – ovo smo mogle i da pretpostavimo. Ali, veliko je pitanje da li zaista obraćamo dovoljno pažnje na hidrataciju kose. Da biste imali zdravu i sjajnu kosu, jednostavno stavite na svoj raspored najmanje jednom nedeljno hidratantnu masku za kosu.

Izbegavajte vezivanje kose

Iako su niske punđe i visoki repovi atraktivne i moderne frizure, posebno kada imate bad hair day – one zaista oštećuju kosu. Zateže koren, lomi kosu, krza je… Mnogo bolja opcija je da nosite niski labavi rep ili labave pletenice, ako već morate da vezujete kosu.

jnemchinova/istock/gettyimagesplus