Biotalasi: Idealna tehnika za one koje žele dugotrajne kovrdže i zdravu i sjajnu kosu

by | 12 septembra, 2023
šta su biotalasi

Nismo sve te sreće da imamo savršene lokne, a mnoge od nas bi to zaista želele. Pročitajte u tekstu šta su biotalasi i kako da dobijete željene kovrdže.

Šta su biotalasi?

Biotalasi su specijalna procedura koja omogućava onima koji nemaju prirodne lokne da ih zaista dobiju. Pramenovi se umotaju u različite vrste uvijača i kosa se tretira posebnim jedinjenjima bez agresivnih hemikalija. Osim toga, tokom biotalasa se koriste proizvodi koji sadrži cistein – sastojak koji je prirodan za kosu, a takođe se i idealno prilagođava njenoj strukturi. Formule koje se koriste imaju veliki broj prirodnih sastojaka (odatle dodatak “bio”). Lokne koje su napravljene ovom tehnikom traju i do nekoliko meseci, a kosa izgleda zdravo i sjajno.

Briga o kovrdžavoj kosi: Ovih 5 stvari morate imati u svojoj rutini

Koja je tajna biotalasa?

Ranije su se za dobijanje kovrdža koristili agresivni hemijski proizvodi koji su štetili kosi. Međutim, danas je dobijanje kovrdži mnogo nežnije prema našoj kosi. Tajna je u tome što ovom tehnikom menjamo strukturu kose, ali je ne oštećujemo. Proizvodi koji se koriste kada su biotalasi u pitanju u sebi sadrže voćne kiseline, biljne ekstrakte, proteine pšenice, bambusa i svile koji pomažu da procedura ne bude problematična za našu kosu.

Biotalasi garantuju dobar kvalitet vašoj kosi i elastičnost kovrdža. Međutim, nije svejedno kako ćete uraditi ovu tehniku. Prilikom biotalasa, stručnjaci biraju kombinaciju sastojaka za svakog klijenta fokusirajući se na želje i stanje kose klijenta. Zbog toga je preporučljivo da ovo radite u salonu umesto kod kuće.

Kako izgleda postupak?

Frizer će naneti proizvode na čistu kosu, a zatim je podeliti na pramenove i uvijati različitim tipovima uvijača. Pramenovi se potom tretiraju individualno odabranim rastvorom koji obično uključuje glikolnu kiselinu i cisteamin. Potom to sve odstoji 25 minuta, a zatim se kosa ispere toplom vodom bez skidanja uvijača. Nakon toga, na kosu se nanosi proizvod koji fiksira lokne.

Šta su biotalasi: Koje vrste postoje?

Frizerski saloni nude nekoliko vrsta biotalasa u zavisnosti od kovrdža. To su: klasične, vertikalne, spiralne i lokne sa plaže. Pored toga, u zavisnosti od sastojaka i proizvoda koji se koriste možete napraviti japansku, italijansku, keratinsku ili vitaminsku varijantu. Ali tu podelama, nije kraj. Za različiti tip lokni se koriste i različiti uvijači: od penaste gume, drveni, vrući, zakrivljeni, cilindrični, specijalni japanski štapovi, čičak i tako dalje.

  • Biotalasi sa svilom
    Preporučuju se za upotrebu na farbanoj kosi jer je proteini svile neguju i vraćaju joj glatkoću i sjaj.
  • Japanski biotalasi
    Oni su pogodniji za devojke sa jakom i gustom kosom. Ovaj sastav sadrži lipide, kolagen, proteine i aminokiseline, a njegov efekat traje više od 5 meseci.
  • Italijanski biotalasi
    Ovaj sastav je idealan za kratku kosu jer stvara efekat naboranih ili afro lokni. Pogodan je i za retku i proređenu kosu.

Ko može da isproba ovu tehniku?

Ovaj način stvaranja lokni je idealan za bilo koji tip kose, a ni dužina nije bitna. Ova tehnika nežno stvara lokne i ne oštećuje obojenu kosu. U proseku, kovrdže ostaju na glavi 4-6 meseci, ali to svakako zavisi od strukture kose. U svakom slučaju, biotalase ne bi trebalo raditi duže od dva puta godišnje.

Šta su biotalasi: Kako se brinuti o kosi nakon procedure?

Neophodno je korišćenje specijalnih proizvoda koji sadrže veliku količinu hidratantnih i hranljivih komponenti. Pored šampona za kovdržavu kosu, biće vam potrebni i balzami za hidrataciju i regeneraciju. Takođe, gelovi za stilizovanje kose će vam dobro doći.

Kosa nakon biotalasa raste lepo i glatko, a kovrdže postepeno rastežu. Ovo rezultira prirodnim izgledom koji se toliko dopada devojkama. Dakle, ako sanjate o savršenoj kovrdžavoj kosi evo tehnike koju možete isprobati bez oštećenja kose.

Evrymmnt/GettyImagesPlus