Tajne old money stila: Modne kombinacije koje izgledaju skupo, a to nisu

by | 12 septembra, 2023
old money stil, modne kombinacije koje izgledaju skupo

Old money stil je apsolutni hit sezone. Ali, kako izgledati luksuzno kada nam je budžet ograničen? Otkrivamo vam modne kombinacije koje izgledaju skupo, a to ipak nisu!

Chanel minđuše i Hermes torbica tokom branča. Dugi vikendi uz najbolje vino na Mediteranu, letnje noći u Monaku, a zima u Švajcarskoj. Old money je jedan od glavnih modnih trendova za 2023. a deluje gotovo nedostižno. Ali, da li je zaista tako?

Šta čini osnovu old money stila?

Kada je u pitanju old money stil, postoji nekoliko ključnih stvari koje su praktično sinonim za ovu klasičnu i bezvremensku estetiku. Dobra košulja je neophodna, posebno u svetlim, prozračnim bojama kao što su hrskava bela i mekana krem. Polo majice starih brendova koje asociraju na Ralph Laurent ili Lacoste – još jedna neophodna stavka. I na sve to – kašmir ili bar prava vuna, prebačena preko ramena.

Aksesoari treba da budu neupadljivi i elegantni; pomislite na kožne mokasine, tanke satove u boji zlata i moderne naočare za sunce. Blejzeri, pantalone koje izgledaju kao da su krojene po meri su takođe tipične za stari stil novca, kao i klasične tašne u neutralnim nijansama poput duvan žute, crne ili braon. Sve u svemu, ova garderoba je puna tradicionalnih, visokokvalitetnih predmeta koji daju prednost bezvremenskoj eleganciji i prefinjenosti u odnosu na prolazne trendove.

U današnjem postu, prikupili smo nekoliko saveta o tome kako da prigrlite old money trend i prilagodite ga svom budžetu.

Old money stil: Modne kombinacije koje izgledaju skupo ( a to nisu)

Crna saten košulja i bele farmerke

Ostavlja snažan utisak – svestrana crna satenska košulja nudi dašak luksuza i sofisticiranosti svakoj modnoj kombinaciji. Uparite košulju sa belim farmerkama; svetla boja i dizajn će dodati pravu količinu modernosti u odeću dok će zadržati klasičnu privlačnost. Stegnite struk tankim crno-zlatnim kaišem sa detaljima.

Džemper sa prugama na bež modne kombinacije

Džemper za prugama je komad odeće koji asocira na luksuz a možete ga kupiti za neverovatno malo novca. Njime možete podići bukvalno svaku modnu kombinaciju. I naravno, ne zaboravite dodatke od kože i zlata.

Tvid ili bukle

Ovakve skupocene tkanine uvek asociraju na dobri stari Chanel. Ne zaboravite da jaknice treba da budu krojene strogo, da liče na čuveni kostim koji je ušao u modnu istoriju.

 

Kašmir i baletanke

Meki kašmir i kožne baletanke uvek asociraju na luksuz, prodavnice u kojima mušterije dočekuju sa šampanjcem. Iako kašmir prilično košta, danas se mogu naći džemperi i bluze od materijala koji ga neverovatno dobro imitiraju. Birajte nude nijanse – one su bezvremenski old money stil!

Polo majice

One neverovatno asociraju na teniske lekcije koje mogu da priušte samo klinci čiji su roditelji članovi elitnih klubova – takoreći old money. Tenniscore je samo jedna od opcija koja vam se otvara: kratke bele suknjice i majičice sa kragnicom odlično izgledaju i odišu luksuzom.

jacoblund/istock/gettyimagesplus