Rep za kratku kosu: 4 brze frizure uz koje ste uvek spremne za izlazak

by | 22 maja, 2023
kratki rep, brze frizure

Iako je vaša kosa ošišana na kratki bob ili lob, to ne znači da vi ne možete da vežete kosu u rep i dobijete brze frizure. Ovaj kratki rep dolazi u četiri nezaboravne varijante

To je nekako univerzalno iskustvo: hvataš se na najnoviji trend i skraćuješ kosu. Oduševljena si svojom novom bob frizurom i uživaš u njoj svom snagom… dok se jednog jutra ne probudiš i jednostavno nemaš vremena ili energije da središ kosu. Sada bi volela da možeš jednostavno da je vežeš.

Dobre vesti? Iako zvuči kao oksimoron, kratke frizure poput bobova i lobova mogu da izgledaju odlično kada se vežu u rep. A ovih dana, rep više nije samo brza frizura kojom prikrivamo masnu kosu nego ozbiljan hair trend sa kojim se može i na crveni tepih.

Kratki rep: 4 najbolje brze frizure

Visoki kratki rep

Ne treba vam kosa Ariane Grande da biste imali visoki konjski rep. Najbolja stvar u vezi sa ovim izgledom je to što možete da ga igrate na dva načina: veoma elegantna, potpuno zalizan rep iz dvehiljaditih ili onaj nemarni – samo sam vezala kosu i pošla. Čak ne mora da bude ni potpuno podignut ukoliko to dužina kose ne dozvoljava. Pritom, uvek možete da upotrebite kratku ekstenziju i da mu dodate malo dužine.

Elegantan kratki rep

Glatka kosa je uvek hrabar izgled, a sa kratkom kosom relativno je lako postići ovakvu frizuru. Savršeno zagladite svoju kosu i vežite je u nizak repić.  Samo zapamtite da ovaj izgled zahteva malo više obraćanja pažnje na detalje: svaka dlačica mora da bude savršeno zalizana, inače će rep delovati neuredno, a ne elegantno.

Ležerni kratki rep

Nekih dana želite stil koji je lak, ali i dalje nosi malo drame – a ležerni niski rep  je odgovor na vaše probleme. Nije potrebna pažnja koju zahteva elegantna rep, ali ima jedna začkoljica – izgleda bolje ako vam je kosa dužniom bliže ramenima nego ušima. Da biste postigli da vam kosa bude poslušna, a da ipak izgleda nemarno, koristite sprej za kosu sa morskom solju.

 

Kovrdžavi visoki konjski rep

Ne postoji ništa tako divno hirovito kao kratki, kovrdžavi rep. Ako imate sreću da je vaša kosa kovrdžava ili talasasta, sve što vam treba jeste da napravite kratki rep izrazito visoko postavljen. Ukoliko ipak niste te sreće, onda morate najpre da ukovrdžate kosu.

Leigh Vogel/Stringer, Dimitrios Kambouris/Staff/GettyImagesEntertainment


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.