Viralni trikovi za definisanje kovrdža: Brzo do savršenih lokni (video)

by | 20 oktobra, 2023
definisanje kovrdža

Da li biste poverovali ako bi vam neko rekao da svoju kovrdžavu kosu možete ukrotiti samo jednom četkom ili prstima? Ovo su jednostavni trikovi za definisanje kovrdža

Ako vam je priroda dala prelepu kovrdžavu kosu, vi ste zaista privilegovani. Naravno, vama često ne izgleda tako. Kovrdžava kosa je posebna, zahteva adekvatnu negu, osetljiva je na vlagu i, što je najgore – lokne često gube definiciju. Mi vam predstavljamo 4 trika koja će vam pomoći da vaše kovrdže uvek izgledaju savršeno.

Viralni trikovi za definisanje lokni

Vel Rivera (@rizadosalpoder) je jedan od najpoznatijih influensera koji svoj sadržaj posvećuje kovrdžavoj kosi. Sa više od pola miliona pratilaca na Instagramu, Rivera je muza kada je u pitanju kovrdžava kosa i ne okleva da pokaže, kroz video snimke ili fotografije, najbolje trikove za savladavanje ovog tipa kose. Njeni trikovi koji omogućavaju laku i trajnu definiciju lokni postali su viralni, a mi će mo vas provesti kroz njih korak po korak.

Definisanje lokni četkom

Tehnika br. 1

Prva tehnika je pogodna za superkovrdžave devojke i žene. Vrlo je jednostavno – sve što treba da uradite jeste da prođete četkom kroz kosu pritom maksimalno zatežući pramen. Baš kao feder – vaša kovrdža će samo iskočiti.

Tehnika br. 2

Druga opcija je odlična za talasastu kosu male gustine. Ona će vam pomoći da dobijete izuzetno nakovrdžane lokne. U ovom slučaju namatate pramen na dršku četke za kosu sve do korena, a potom ga pažljivo skidate, kao da  koristite peglu.

Definisanje lokni prstom

Finger Coiling

Četka je ostavljena po strani i sada koristite prste. Namotavajte pramen u jednu stranu, kao da pravite malenu punđu. Kada kreirate petlju, otpustite kosu. Ova je tehnika dobra za sve tipove kovrdžave i talasaste kose.

Finger Rolling

Namotajte svoj dugi pramen na dva prsta, kao klupko vunice, vodeći računa da sve vreme kosa bude bespekorno zategnuta. Ovo će biti nešto manje izražene lokne.

A kako to izgleda?

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Wale Rivera | Reto 30 Dias con Wale 🇬🇹 (@rizadasalpoder)

nemchinova/istock/gettyimagesplus