Vanvremenske i uvek aktuelne: 5 frizura koje nikada ne izlaze iz mode

by | novembar 4, 2023
frizure koje ne izlaze iz mode

Kada želite da izgledate dobro u svim sezonama i nezavisno od trendova, okrenite se bezvremenskim frizurama. Ove su četiri frizure koje ne izlaze iz mode

Moda se menja, razvija i stalno obnavlja, ali postoje neke vanvremenske frizure koje odolevaju protoku vremena i uvek ostaju aktuelne. Ovi klasični, u nekim slučajevima čak i ikonični, stilovi i dalje su popularan izbor među ženama svih uzrasta i to sa razlogom.

Frizure koje ne izlaze iz mode:

Duga kosa sa šiškama

Ovo je najženstvenija frizura bez konkurencije, ona koja je zaista dobrodošla u svakoj prilici i koja se smatra modernom u svakom vremenu. Ravna ili blago talasasta – ovo je već pitanje stajlinga ili teksture kose i to je pitanje koje se lako rešava odlaskom kod frizera. Možemo razgovarati i o tome da li da bude slojevita ili ravna, ali duga kosa sa šiškama biće u trendu i sada i za deset godina.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Rachel Jacob (@rachel_jacob_)

Frizure koje ne izlaze iz  mode: Simetrični bob

Prošao je vek otkako je Koko Šanel lansirala ovu frizuru, deo pariskog stiliste Antoana. Odakle mu inspiracija? U vekomima staroj priči o heroini Jovanki Orleanki. Posle više od 100 godina, istorija boba jasno govori: bob je jedna od onih frizura koje bismo nesumnjivo mogli da definišemo kao bezvremenske. A najklasičnija varijanta, ona simetrična… nikada neće prestati da bude moderna.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bob Haircut Lovers (@boblvrs)

Piksi frizura

Kralj kratkih frizura i verovatno poslednja koja je dodata spisku vanvremenskih stilova. Pixie cut je frizura koja može biti smela, sa idejom koja je negde na pola puta između glamura i pobune. Tokom godina, ikone poput Mije Farou, Tvigi, Lejdi Dajane i Hali Beri ponosno su nosile ovu kratku frizuru. Pixie cut je alternativni izbor uobičajenoj dugačkoj kosi, za one koji žele minimalistički i elegantan izgled koji naglašava crte lica.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели BLOND & PIXIE by Lu Bonatto (@blond.pixie)

Frizure koje ne izlaze iz mode: Rep

Visok, nizak, obiman… Sa razdeljkom na sredini ili zaglađen. Postoje beskonačne varijacije konjskih repova, koji mogu biti manje ili više trendi u zavisnosti od sezone. Ali kako god želite da ga zamislite, u svojim tradicionalnijim oblicima konjski rep svakako spada u kategoriju (brzih) frizura koje nikada neće izaći iz mode.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Rozhin_hairstylist (@rojin_hairstylist)

Shaggy

Među ovim sjajnim klasicima, shaggy e autsajder na koga se nikada ne biste kladili, a opet… postala je jedna od onih frizura koje se ciklično vraćaju, ostavljajući neizbrisiv trag. Rođena je sedamdesetih kao meka alternativa kontraverznoj fudbalerki.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели GRACE KELLY • HAIR STYLIST (@gracey_shaghair)

NeonShot, Kluikson, inarik