Kako da stilizujete dugu kosu za Novu godinu?

by | decembar 28, 2023
stilizovanje duge kose

Stilizovanje duge kose za Novu godinu nije tako jednostavno kao što izgleda. Ove četiri frizure će vam pomoći da suzite svoj izbor novogodišnje frizure

Stilizovanje duge kose podrazumeva prihvatanje mentaliteta više-je-više. Sa više kose dolazi i više šansi da se pokaže tekstura, inovativnija frizura, glamuroznije feniranje i više mogućnosti za kreativnost.

Iako je lista mogućnosti za igru beskrajna kao i sama vaša kosa, jako je važno da ne zaboravite na zdravlje kose. Ako vaša duga kosa nije zdrava, ona neće imati sjaj, neće biti glatka i nijedna frizura to neće moći da popravi. Zato, prvi korak u stilizovanju duge kose, bilo za praznike ili tokom godine jeste – rutina nege kose.

Članak se nastavlja posle reklama

Proizvodi za negu i stilizovanje duge kose

Proizvodi za svakodnevnu upotrebu čine glavni deo promišljene rutine stilizovanja — zato istražite i pronađite ono što vam odgovara! Vaš šampon i balzam su ključni, ako imate dugu kosu. Jako je važno da imate dobro sredstvo za raščešljavanje kose, kao i dobru četku za kosu.

Konačno, proizvodi za stilizovanje treba da budu prilagođeni potrebama vaše kose i zadatku koji imate. Proizvodi moraju da odgovaraju teksturi kose i ne smeju da joj dodaju težinu, ako planirate da pravite neku frizuru.

Kako stilizovati dugu kosu za Novu godinu?

Ponekad, vezivanje te duge kose unazad daje najjaču izjavu – a opcije su prilično beskrajne.

Članak se nastavlja posle reklama

Neuredna francuska punđa

Ona izgleda neuredno, nemarno, donoseći razigrani i slobodarski duh izgledu. Ujedno je seksipilna jer otkriva ramena i vrat. Idealna je za haljine sa smaknutim ramenom ili rolke.

Članak se nastavlja posle reklama

Talasasti rep

Bilo da se opredelite za visoki ili niski rep, ova frizura izgleda senzacionalno uz klasične haljine. Odlična je ideja ako imate talasastu kosu.

Članak se nastavlja posle reklama

Polupunđa

Delimično podignuta kosa je još jedan stil koji je osvojio svet tokom 2023. godine. Bilo da polovinu kose stilizujete u rep ili u punđu, ne zaboravite da koristite elegantne ukrase za kosu. 

Članak se nastavlja posle reklama

Visoka punđa

Ona može biti zalizana ili neuredna, ostavlja podjednako dobar utisak. Ako želite savršenu visoku punđu, onda je najbolje da je pravite dva ili tri dana nakon pranja, kada je kosa lakša za obradu.

Ono što je prednost kada se odlučite za ovakvo stilizovanje duge kose za Novu godinu jeste – mogućnost personalizacije. Podizanjem ili spuštanjem repa ili punđe, njegovim zatezanjem, ostavljanjem pramenova da uokvire lice vi menjate u potpunosti svoj izgled dok ne budete savršeno zadovoljne.

Članak se nastavlja posle reklama

Stilizovanje duge kovrdžave kose

A što se tiče kovrdžavih devojaka? Možda ćete želeti da za ovu posebnu noć malo promenite rutinu stilizovanja. Pokušajte da najpre ispravite svoje lokne, a potom da ih ponovo stilizujete peglom. Naravno, koristite zaštitu protiv zagrevanja.

Ne zaboravite na šišanje duge kose

Iako može izgledati kontraproduktivno, duga kosa se najbolje stilizuje redovnim šišanjem. Redovno podrezivanje na svakih 6 do 12 nedelja obezbediće vam sveže i zdrave krajeve a onda jednostavno feniranje na ravno može da bude dovoljno da imate savršenu frizuru.

 

Članak se nastavlja posle reklama
ValuaVitaly/istock/gettyimagesplus