Da li vas kratka kosa zaista čini mlađom?

by | 20 septembra, 2023
žene u pedesetim kratka kosa podmlađivanje

Da li vas kratka kosa zaista čini mlađom? Da! Kratka kosa je najbolji izbor frizure za žene u pedesetim jer zaista ima neverovatnu antiage moć

Bob, krop, piksi – ovo su fenomenalne kratke frizure koje brišu sa lica prve tragove starenja. Najčuveniji hair stilisti slažu se u jednom – kratka frizura je najefikasniji instrument za balansiranje oblika lica.

Zato, kada hormoni počnu da se poigravaju sa proizvodnjom kolagena i kada primetite da tonus vaše kože više nije jednako čvrst, umesto da očajavate i tražite nove bore, vreme je da posetite frizera i skratite kosu.

Da li kratka kosa zaista može da podmladi nečiji izgled?

Frizura je oblik umetnosti. Kratka kosa izgleda lepo na svima, bez obzira na godine – piksi izdužuje lice i ističe jagodice, dok bob uokviruje lice i prikriva gubitak tonusa. A ove dve frizure su samo najpopularnije varijante kratke kose iza kojih pristiže još stotine varijacija! Neuredni talasi u bob mogu da vam daju razigranost, dok slojevite frizure postižu da se kosa prilagodi individualnim potrebama lica. Zato, da – kratka kosa zaista može da podmladi.

Frizeri tvrde da je za žene u četrdesetim i pedesetim godinama najbolja opcija kosa koja nije duža od linije ključne kosti. Dva centimetra iznad ili ispod brade smatra se savršenom dužinom.

Žene su se prvi put ošišale početkom 20. veka. Tokom 1930-ih i 1940-ih, žene su nosile nešto duže frizure, ali kratka kosa se vratila punom snagom sa piksijem Odri Hepbern u filmu Rimski praznici iz 1953. godine. Kratka kosa je opet bila u trendu 1960-ih, a zatim je nastavila da traje i tokom 1970-ih i 1980-ih i sve do 1990-ih. Broj i varijacije frizura za kratku kosu samo su rasle.

Kakvu frizuru da odaberem da bih izgledala mlađe?

Važno je prepoznati kada vam frizura ne stoji. Ali, da biste došli do savršene frizure za vas, potrebno je da malo eksperimentišete i da radite sa svojim stilistom. Šišanje na kratko samo je deo priče, važno je da obratite pažnju i na druge detalje. Recimo, dodavanje slojeva i šiški vašoj kosi pomoći će u oblikovanju vašeg lica i učiniti da izgledate mlađe. Divna stvar kod slojeva i šiški je to što se mogu ukrstiti sa bilo kojom frizurom, od dugih pramenova do kratkih.

Izbor kratke frizure zavisi od crta vašeg lica, stila i ličnih preferencija. Evo nekoliko opcija koje se često preporučuju za žene u pedesetim:

  • Pixie cut: Pixie frizura je kratka, osvežavajuća i može izgledati izuzetno elegantno. Može se prilagoditi raznim oblicima lica.
  • Bob frizura: Klasična bob frizura može biti prilagođena raznim dužinama i teksturama, čime se može postići moderni izgled.
  • Bob ili lob sa svetlim pramenovima: Dodavanje svetlijih nijansi u kosu može dodati svetlost licu i doprineti svežijem izgledu.
  • Bočni razdeljak: Razdeljak sa strane može dodati volumen i dinamičnost frizuri, čak i ako se opredelite za nešto duže opcije.
  • Šiške: Duge, lagane šiške mogu biti odličan dodatak kratkoj frizuri i istaći oči.

Uz frizuru, veoma je važno da izaberete pravu boju kose.  Neke boje jednostavno bi trebalo izbegavati ako želite da prikrijete znake starenja. Crna je jedna od njih jer ona ističe sve crte lica i čini ih oštrijim. Tamno smeđa boja kose čini bledu kožu starijom i ističe sve bore.

 

 

Koja boja kose čini da izgledate mlađe?

Svetle i tople boje pomažu vašoj koži da izgleda živahnije i zdravije. Kao rezultat toga, nošenje ovih mladalačkih nijansi je preporučljivo žene u srednjim godinama. Karamela, med, zlato, bakar i jagoda pružaju zdrav sjaj koži.

Brišu 10 godina sa lica: Boje za kosu koje podmlađuju

 

 

 

AnaZhuk/istcok/gettyimagesplus