Promenite je! 3 pouzdana znaka da vam frizura ne stoji dobro

by | 14 septembra, 2023
loša frizura, frizura koja ne stoji dobro

Ako ste svaki put kada se pogledate u ogledalo nezadovoljni sobom, dobro osmotrite svoju frizuru. Možda to i nije loša frizura, ali – vama ne stoji dobro. Ovo su 3 pouzdana znaka da treba da je promenite

Možda ste se sišali u vreme retrogradnog Merkura ili sta na  brzinu odsekli kosu besni na partnera –  svejedno je. Sada ste nezadovoljni kada se pogledate u ogledalo i žalite za svojim loknama/bojom ili stilom. Vaš problem više nije emotivne prirode, niti je to impulsivan karakter – na to svi imamo pravo. Vaš problem je loša frizura, a toga možda čak i niste svesni.

Žene često nisu ni svesne koliko promena frizure utiče na celu njihovu pojavu. Ako ste stvarno nezadovoljni izgledom i niste sigurni da li je vaša frizura loša za vas – čitajte dalje.

3 pouzdana znaka da vam frizura ne stoji dobro

#1 Loša frizura ne prati oblik lica

Nažalost, formula „zgodnoj ženi sve dobro stoji“ funkcioniše samo u holivudskim trilerima. U životu je sve drugačije: svaka žena je jedinstvena i treba joj frizura koja prati njene crte lica.

Profesionalni stilisti znaju da je oblik lica osnovni faktor pri izboru frizure i oslanjaju se na određena pravila. Na primer, devojke sa okruglim licem treba da izaberu frizuru srednje dužine sa vertikalnim linijama koje vizuelno izdužuju oval lica i sakrivaju zaobljenost obraza.

Devojke sa četvrtastim, ovalnim licem ili one sa izraženim jagodicama treba da se odluče za višeslojnu ili asimetričnu frizuru – na primer, kaskadu. Zahvaljujući ovoj frizuri, možete omekšati svoje crte lica.

A frizure sa šiškamaili mekim loknama su obavezne za devojke sa licem u obliku slova V. Tako ćete pomeriti naglasak sa širokog čela na obraze, jagodice i, naravno, oči. Ne bi trebalo da se fokusirate na trendi frizure: ponekad one ne sakrivaju, već, naprotiv, naglašavaju nedostatke.

#2 Loša frizura ne odgovara strukturi kose

Ponekad je presudan faktor pri izboru frizure koja će vam dobro stajati – struktura kose. Činjenica je da svako od nas ima različitu teksturu i tip kose, koji uglavnom zavise od genetskih faktora. Na primer, oni sa masnom kožomverovatno neće moći da urade obimne lokne niti će lako postići dobar izgled kratke kose.

A one devojke koje imaju tanke i retke pramenove kojima nedostaje volumen treba da razmotre slojevite frizure ili da obrate pažnju na kratke frizure sa šiškama: u ovim slučajevima kosa će izgledati gušće. Za devojke sa kovrdžavom kosom postoje i ograničenja, jer bez redovnog stilizovanja  kosa gubi volumen pod težinom kovrdža.

#3 Frizura ne odgovara ličnom stilu

Uraditi bob odmah nakon razvoda nije samo trend koji su svojevremeno pokrenule holivudske poznate ličnosti slomljenog srca. Iznenadna promena frizure je transformacija ličnosti i želja da što pre okrenete nov list.

Mnogi ljudi čak i ne sumnjaju koliko frizura utiče na karakter osobe i odražava njegov pogled na svet. Zato, ako nema harmonije između vaših „unutrašnjih“ i „spoljašnjih“ slika, može se pojaviti disharmonija.

Tako, na primer, ako vaš životni stil zahteva lakonsku odeću, malo je verovatno da će vam pristajati buntovne piksi frizure ili cipal. Baš kao što slatke lokne nisu pogodne za žene sa stavom. Stoga, pre nego što odete kod frizera, trebalo bi da analizirate svoj život i shvatite u kojoj ulozi biste želeli da budete u datom trenutku.

Ako niste sigurni u svoj oblik lica i koju frizuru da odaberete, pokušajte da isprobate virtuelnu periku u bilo kojoj aplikaciji – ako ništa, bar ćete se zabaviti.

Ali, ako se plašite promena, savetujemo vam da se naoružate  proizvodima za stilizovanje i isprobate različite frizure. Sistemom pokušaja i grešaka sigurno ćete pronaći frizuru koja vam dobro stoji.

PeopleImages/istock/gettyimagesplus