Najpopularnije jesenje čizme: Sa čim ih kombinovati

by | septembar 20, 2023
Najpopularnije jesenje čizme: Sa čim ih kombinovati; devojka koja nosi najpopularnije jesenje čizme

Bezbroj varijacija i odsustvo stilskih pravila su razlog zašto volimo gležnjače s grubim đonom. Sa čim možete kombinovati najpopularnije jesenje čizme?

Teško je pronaći svestraniju obuću od grubih kožnih čizama. Naravno, trude se da pariraju bezbrojnim verzijama patika, koje se sve manje vezuju za sport. Ali prikladnost patika u mnogim zvaničnim situacijama i dalje ostaje pod znakom pitanja. Gležnjače s grubim đonom mnoge zvezde nose na koktel zabavama, na filmskim premijerama i u luksuznim restoranima (gde se sportski trendovi i dalje tretiraju s prezirom). Štaviše, poštovanje ovih čizama je široko rasprostranjeno: od ikona 80-ih i 90-ih Madone i Kejt Mos do novonastalih trendseterki Bele Hadid i Kaje Gerber. Tako da i njih možete pridružiti najpopularnijoj obući za jesen 2023.  

Sa čim  kombinovati najpopularnije jesenje čizme

Gležnjače sa grubim đonom kreatori visoke mode preuzeli su od pankera, rokera i bajkera ​​i sada vladaju modnim pistama. Prvi su ih prigrlili Marc Jacobs i Anna Sui,  a sada je Hedi Slimane dobio status glavnog obožavatelja grubih čizama – kreirao ih je iz sezone u sezonu u kolekcijama za Saint Laurent.

Pored toga, takve čizme se lako mogu naći na muzičkom festivalu Coachella u kombinaciji sa letnjim majicama i šortsevima. A zimi s toplim kaputima, udobnim džemperima i  farmerkama. Najpopularnije jesenje čizme možete kombinovati na bezbroj načina. Prikladne su čak i za romantične devojke jer se mogu kombinovati sa svilom i prozirnim šifonom.

Suvišno je reći da se odlično slažu sa kožnim bajkerskim jaknama, farmerkama i kožnim uskim pantalonama, kožnim suknjama i kožnim haljinama. Stoga je dobar par čizama i dalje odlična investicija. A ako još uvek niste sigurni da li bi trebalo da nabavite gležnjače s grubim đonom, pogledajte kako lako mogu da se uklope u različite stilove.

Neo-grunge

Ovaj stil je ekstremno lak za kopiranje. Kombinujte najpopularnije jesenje čizme sa izbledelim farmerkama, rastegnutim džemperima, prevelikim kariranim košuljama, kožnim jaknama, dugačkim kaputima… Ispod kojih proviruje majca sa nalepnicom omiljenog benda.  Inspiraciju crpimo od glavnih predstavnika grunge kulture, kao što su: Nirvana, Soundgarden, The Smashing Pumpkins i Pearl Jeam.

Romantika

Kada naterate stvari koje su suprotne jedna drugoj da rade zajedno, dobijaju se najzanimljivije kombinacije. Stoga puderaste, krem i karamel nijanse u duetima sa grubim, masivnim čizmama, raskošno ukrašenim kaiševima, lančićima i kopčama uopšte ne izgledaju loše. I bez obzira na to koliko je kliše „kombinujte nekompatibilne stvari“, bolji savet se ne može dati.

Klasika

Suprotno stereotipu, grube čizme izgledaju sjajno ne samo sa svojom „vrstom“ – bajkerskim jaknama već i sa klasičnim komadima odeće. Na primer, karirana jakna iz vaše kancelarijske kapsule samo čeka da bude uparena sa nečim zanimljivijim od uobičajenih kožnih gležnjača sa visokom potpeticom ili univerzalnih pumpi.

Već znamo kojih 6 modela čizama će vladati ove zime!

Veera Tsobo/gettyimages.co.uk