Najlepše frizure za sedu kosu: 10 ideja koje možete isprobati ovog leta

by | maj 18, 2024
Najlepše frizure za sedu kosu

Mnoge dame više ne žele da sakrivaju svoju sedu kosu i potpuno podržavamo trend. I prikupili smo najlepše frizure za sedu kosu. 

Kada su u pitanju frizure za žene starije od 50 godina sa sedom kosom, putovanje se svodi na prihvatanje srebrnih pramenova koji simbolizuju bogatu tapiseriju iskustava. Nadin Boulter, iskusni stilista sa bogatim znanjem u kreiranju frizura za zrele žene, nudi svoje stručne savete kako da seda kosa bude ne samo prihvaćena već i slavljena.

Najlepše frizure za sedu kosu: Pronalaženje savršenog stila

„Sedeti je fantastično“, kaže Boulter. Ona naglašava važnost pronalaženja frizure koja laska obliku vašeg lica i koja zahteva minimalno održavanje. „Ako vaša frizura zahteva mnogo vremena za stilizovanje, možda vam ne odgovara“, objašnjava frizerka. Idealna frizura treba da istakne vaše crte lice i da se lako stilizuje.

Članak se nastavlja posle reklama

Boulter deli prilagođene savete za svaki oblik lica. Ako vam je lice okruglo, ona predlaže stilove koji se protežu izvan vaše vilice. Za ovalna lica ona preporučuje oštre linije piksi reza. Dame sa kvadratnim licem mogu imati koristi od slojevitih stilova dužine do ključne kosti. Bob sa teksturom je njen izbor za izdužena lica, dok lica u obliku srca najbolje izgledaju sa piksi krojevima ili stilovima koji nude mnogo dinamike.

A da bi frizure bile lepe, morate pere svega imati negovanu kosu. Kvalitetni šamponi, balzami, maske i ulja su proto neizostavni. Srećom imamo svi širok izbor i svako do nas može naći ono što mu najviše odgovara, pa tako i dame koje imaju sedu kosu.

Takođe, zaštita od toplote je ključna. Nikada nemojte fenirati ili peglati kosu a da prethodno niste naneli neko sredstvo za zaštitu kose od toplote. Pranje kose ne više od dva puta nedeljno i spavanje na svilenim jastučnicama takođe može pomoći u održavanju zdravlja kose i smanjenju kovrdžanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Ubvijte kosu u peškir i ostavite da upije što više vode. Izbegavajte trlajnje kose peškirom jer je to može jako oštetiti i biće vam teže da je stilizujete. A u nastavku slede najlepše frizure za sedu kosu koje možete isprobati priliko sledeće posete frizerskom salonu:

#1

Članak se nastavlja posle reklama

#2

#3

Članak se nastavlja posle reklama

 #4

#5

Članak se nastavlja posle reklama

#6

#7

#8

Članak se nastavlja posle reklama

#9

#10

goodluz/shutterstock.com