Novogodišnje frizure za 10 minuta

by | 31 decembra, 2023
Novogodišnje frizure za 10 minuta; prelepa žena sa savršenom frizurom za doček Nove godine

Kako urediti kosu za deset minuta kao da ste upravo sišli sa modne piste? Isprobajte brze novogodišnje frizure.

Niste stigli da odete kod frizera ili nije bilo slobodnih termina, a večeras idete na doček Nove godine? Ne brinite. Tu su savršene frizure koje možete napraviti za deset minuta. Moderne su i prelepe.

Najlepše novogodišnje frizure za 10 minuta

Divlje lokne

Neki su rođeni sa kovrdžavom kosom, a neki moraju da se malo potrude ako žele lokne na svojoj glavi. Trenutno su u trendu neobuzdana kosa i neukroćene lokne ─ prvenstveno namenjene onima koji već imaju kovrdžavu kosu.

Ako želite da budete moderni, prestanite da se borite protiv prirode i peglate kosu. Pustite je da diše – dajte joj slobodu. Naravno, ovo je omaž modi 80-ih, kada su minival i vikleri bili na vrhuncu. Danas su frizure mnogo prirodnije i „nemarne“ frizure nikad nisu bile popularnije.

Ako imate ravnu kosu, a želite kovrdže za doček, to možete i sami da uradite. Uzmite figaro malog prečnika i strpljivo uvijte pramen po pramen (samo će to potrajati malo duže od 10 minuta). Kada se kosa ohladi, samo je poprskajte sprejom za fiksiranje i lagano protresite rukama. Da li želite da vaša frizura traje duže? Nanesite više pene za volumen pre uvijanja.

„Mokra“ kosa

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Glam Seamless Hair Extensions (@glamseamless)

Ovaj trend se redovno vraća. Zašto ga ne biste propratili večeras za doček? Izgleda tako seksi… Da biste postigli efekat „mokre kose“, nije dovoljno samo da je osušite dopola. Posle pranja kose kosu malo osušite peškirom i nanesite serum za sjaj celom dužinom (upravo sjaj čini kosu vizuelno vlažnom). Zatim rukama oblikujte kosu u oblik koji želite i ostavite je da se prirodno osuši. Kosu možete učvrstiti laganim lakom.

Neobične šiške

Neobične šiške su sasvim dovoljne da izgledate šik za doček. Mžete raditi sa njima šta želite: uvijte ih i fisirajte ukosnicom tako da budu navrh čela, začešljajte ih nastranu, ispletite pletenicu – šta god vam padne napamet. Evo nekoliko saveta i trikova londonskog stiliste Džona Nolita.

„Urolane  šiške su prvo zauzele modne piste, a potom i ceo svet ─ ovo je veoma zgodna opcija za one koji nemaju šiške kao takve, ali imaju dugu koja izgleda dosadno kada se samo veže u rep. Za doček vam treb nešto svečanije“, kaže Džon .

Da biste napravili takve šiške, potrebno je da napravite bočni razdeljak i odvojite mali pramen ispred. Glatko umotavamo pramen prema unutra, praveći mekani valjak (ne podvez, već valjak) i integrišemo ga u predviđenu frizuru.

Frizura sa šnalicama

Ovde vam nije potreban stručni savet: samo uzmite sve što vam je pri ruci – od jednostavnih ukosnica do ukrasnih šnala. I dobili ste savršenu novogodišnju frizuru.

Jun/gettyimages.com