Vreme je za frizera: Tri sigurna znaka da vam frizura ne odgovara

by | 7 oktobra, 2022
frizura koja ne pristaje

Ako ste svaki put kada se pogledate u ogledalo nezadovoljni sobom, obratite pažnju na svoju frizuru. Moguće je da je ona kriva i da je vreme da razmislite o novoj frizuri.

Možda je to do horoskopa ili da trenutnog raspoloženja, ali svakome od nas dođu periodu kada prosto izbegava ogledalo: šta god da učinite, nezadovoljni ste odrazom. Najgore je kada ni sami niste sigurni šta je na toj slici koju vidite pogrešno. A nešto jeste.

Za vaše muke možda je kriva pogrešna frizura. Ovo je vrlo važan apsket izgleda koji menja u potpunosti izraz lica.

 

Znaci da vam frizura ne odgovara

 

Frizura ne prati oblik lica

Nažalost, formula „lepoj devojci sve lepo stoji“ jednostavno ne pije vodu u svakodnevnom, realnom životu. Svaka od nas je jedinstvena, ima svoje prednosti i mane, a frizura bi trebalo jedne da istakne a druge da prikrije.

Profesionalni stilisti znaju da je oblik lica osnovni faktor pri izboru frizure i oslanjaju se na neka bazična pravila. Tako, na primer, devojke sa okruglim licem treba da izaberu frizuru koja doseže do ramena i uokviruje lice – na taj način će ga izdužiti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Julia Smode (@julia.smode)

Vlasnici pravougaonih, ovalnih lica i izraženih jagodica treba da se odluče za višeslojnu ili asimetričnu frizuru. Zahvaljujući ovoj frizuri, možete omekšati crte i prilagoditi dužinu lica.

Frizure sa mekim loknama ili bobovi obavezni su za devojke sa V licem.  Ovo će pomeriti fokus sa širokog čela na obraze, jagodice i, naravno, oči. Ne bi trebalo da se fokusirate na trendovske frizure: ponekad one ne sakrivaju, već, naprotiv, naglašavaju nedostatke kako god dobro izgledale na influenserkama.

 

Frizura ne prati strukturu kose

 

Ponekad je vaš najbolji stilista struktura vaše kose – ona će vam reći kakva frizura će najbolje da vam stoji.  Činjenica je da svako od nas ima drugačiju teksturu i tip kose i to uglavnom zavisi od genetskih faktora. Na primer, ako imate masnu kosu teško ćete postići kratke frizure koje zahtevaju bogat volumen, dok će na dužini do ramena vaša kosa poprimiti savršen izgled.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели VICTOR KEYROUZ – فيكتور كيروز (@victorkeyrouz)

One devojke koje imaju retku i tanku kosu, lišenu volumena, treba da razmotre slojevite frizure ili da obrate pažnju na kratke frizure sa šiškama: u ovim slučajevima, kosa će izgledati gušće. Za devojke sa kovrdžavom kosom takođe postoje ograničenja, jer bez svakodnevnog stilizovanja kosa gubi volumen pod težinom kovrdža. Slojevi su ponovo jedno od rešenja. Naravno, ne možete prevariti prirodu, ali sa pravim proizvodima za šišanje i stilizovanje, nije teško pronaći kompromis.

 

Demode frizura

 

Nagla promena frizure znači da je na pragu transformacija ličnosti i da vama vlada želja da što pre okrenete novi list. Mnogi čak i ne pojme koliko frizura utiče na karakter osobe i odražava njen/njegov pogled na svet.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Curtinho de milhões 🌽🌽🌽 (@curtinhodemilhoes)

Tako, na primer, ako vaš životni stil uključuje jednostavnu odeću, buntovne piksi frizure ili fudbalerka vam baš i neće odgovarati. Na isti način, slatke lokne nisu rešenje za devojke koje se ne plaše da se izjasne svetu i izazovu ga. Stoga, pre nego što odete kod stiliste, trebalo bi da analizirate svoj život i shvatite koju ulogu biste želeli da igrate u ovom periodu.

 

 

AleksanderGolubev/gettyimagesplus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.