Categories Lepota

Beauty saveti: 3 jednostavna koraka za održavanje make up četkica

Svaka žena zna, koliko je važno detaljno očistiti lice nakon šminkanja i u krevet otići čiste i nahranjene kože, pa ipak neretko zanemarujemo higijenu svojih make up četkica, čije je temeljno čišćenje važno gotovo podjednako kao čišćenje kože lica. Četkice za šminku, jedan su od glavnih uzroka za prenošenje bakterija, koje izazivaju pojavu akni i bubuljica na koži lica, a kako biste to sprečili i imali negovanu i besprekornu kožu, važno je da redovno i detaljno čistite svoje make up četkice.

Donosimo vam nekoliko saveta, koji će vam u mnogome pomoći da održavate svoje četkice na najbolji mogući način.

1. Negujte svoje četkice, gotovo isto kao i svoju kosu

S obzirom da su i četkice napravljene od dlake, tretirajte ih nežnim šamponom ili balzamom za kosu i dobro ih isperite, kako biste isprali ostatke proizvoda. Četkicu trljajte blagim pokretima napred nazad i dajte proizvodu vremena da otopi nečistoće. Zatim četkicu stavite pod mlaz vode, okrenutu prema dole, kako biste detaljno isprali ostatke šminke i trljajte je istovetnim pokretima. Ispirajte sve dok četkica ne bude potpuno čista.

2. Čistite ih posle svakog nanošenja

Četkicu za puder i kompaktni puder i bronzer, koje direktno nanostie na kožu lica, potrebno je da perete nakon svakog korišćenja, dok bi četkice za oči trebalo da operete maksimalno posle svakog drugog korišćenja.

3. Dobro ih osušite

Nakon pranja, ostavite četkice da se dobro osuše pre ponovne upotrebe. Važno je da četkice ne okrećete na dole, kada su još vlažne i ne naslanjate ih ni na šta, jer bi to moglo dda im pokvari oblik.

Posle nekog vremena usled intenzivnog korišćenja i svakodnevnog pranja, četkica se promeni, izgubi svoju mekoću i oblik i tada je vreme da sebe obradujete potpuno novim četkicama za šminkanje.

Foto: @vivaluxuryblog

5 najboljih trikova za konturisanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA