Bubuljice i akne: Ovaj jednostavan protokol pomoći će vam da im stanete na put…

by | 8 aprila, 2022
bubuljice i akne

Bubuljice i akne učestala su pojava sa kojom se suočavaju ne samo mladi, već i oni stariji od 25 godina, a efikasan recept za njihov tretman stiže nam iz laboratorija brenda La Roche-Posay.

Pojava akni i bubuljica nije samo stvar estetike. Vrlo često, ove uporne nepravilnosti na koži mogu dovesti do anksioznosti, pa i depresije, što za posledicu može imati pojavu novih akni. Samim tim, izlazak iz tog začaranog kruga sve je teži. Istraživanje koje je za La Roche-Posay sprovedeno u februaru i martu pokazalo je da se čak 49,7% tinejdžera oseća loše kada ima akne ili bubuljice, dok skoro trećina njih ne želi da izađe iz kuće kada je suočena sa ovim nepravilnostima. To se vrlo negativno može odraziti na njihovo samopouzdanje, koje je inače ugroženo u ovim osetljivim godinama. S druge strane, ni odrasli nisu pošteđeni upornih bubuljica, koje se najčešće javljaju kao posledica stresa. Usled klimatskih promena i uticaja spoljašnjih agresora, kao što su zagađenje vazduha, uticaj sunčevih zraka, neadekvatna ishrana, mladi, ali i odrasli, sve češće se suočavaju sa aknama. To je jedan od najčešćih kožnih problema koji pogađa 26.000 ljudi, a koji se – osim što utiče na estetiku lica – odražava i na mentalno zdravlje. Istraživanja su pokazala da se 50 odsto pacijenata sa aknama samoizoluje, 46 odsto njih ima predispozicije da razvije depresiju, dok se 350.000 školskih dana propusti zbog istog problema. Bilo da pripadate prvoj ili drugoj grupi, jedno je sigurno – potrebno vam je efikasno i brzo rešenje, ono iza kojeg stoji 90.000 dermatologa. Ono nam dolazi iz La Roche-Posay laboratorija.

Bubuljice i akne: Efikasni saveznici koji će vam pomoći da ih “nadmudrite”

Effaclar Duo + krema protiv nepravilnosti u tinejdžerskom dobu

Pomešana osećanja, burna reagovanja, školski i fakultetski izazovi mogu doprineti tome da se mladi osećaju kao da ih niko ne razume. Usled hormona, koji u ovom periodu naprosto divljaju, trpe i koža i njihovo samopouzdanje. Effaclar Duo+ krema pažljivo je dizajnirana upravo za njih. Formula je bazirana tri ključna sastojka: niacinamidu – koji smanjuje crvenilo i upalne procese, proceradu koji štiti od pojave fleka na koži nakon povlačenja akni i aqua posae filiformisu i manozi – koji pomažu u uspostavljanju ravnoteže i stimulišu regeneraciju kože. Prvi rezultati vidljivi su već nakon 12 sati, dok se većina nepravilnosti značajno umanjuje posle osam dana korišćenja. Glavni benefiti Effaclar Duo+ kreme su brzo čišćenje postojećih bubuljica, sprečavanje njihove ponovne pojave i ograničavanje rizika od pojave fleka. To potvrđuju i brojne studije brenda, a čak 13.000 ispitanika širom sveta, sa kožom sklonom aknama, potvrdilo je redukovanje broja bubuljica i mitisera, kao i ograničen nastanak postupalne hiperpigmentacije.

Effaclar Ultra koncentrovani serum za ublažavanje akni i bora kod odrasli

Završetak puberteta za mnoge ne znači i kraj muka sa aknama i bubuljicama. Naprotiv, čak 40 odsto žena između 20. i 40. godine i dalje se suočava s ovim nepravilnostima, što se kod nekih od njih negativno odražava na svakodnevne aktivnosti i interakcije sa drugima. Effaclar Ultra koncentrovani serum, zahvaljujući kombinaciji aktivnih sastojaka u visokim koncentracijama, deluje kao piling i sredstvo za umirenje kože, dok istovremeno sprečava ponovno pojavljivanje akni i drugih nesavršenosti. Dokazano je da deluje odmah, uz vidljiva poboljšanja kože već nakon prvog nanošenja. Ono što ovaj serum čini posebno efikasnim jesu tri kiseline i niacinamid koji pruža vidljive rezultate – prekriva nepravilnosti i, u periodu od 28 dana, umanjuje do 49 odsto ožiljaka uzrokovanih aknama.

Protokol protiv akni po meri dermatologa

Istraživanje, koje je za potrebe brenda La Roche-Posay početkom godine sproveo Joomboos, jedna od najpopularnijih platformi za mlade u regionu, pokazalo je da u našoj zemlji samo 14% tinejdžera posećuje dermatologe kada su suočeni sa aknama i bubuljicama. Uz to, tek nešto malo više od 20% njih proizvode za negu lica kupuje u apotekama.

Stoga, stručnjaci za negu kože preporučuju mladima da im se uvek mogu obratiti za pomoć i savetuju dnevnu rutinu koja uključuje Effaclar Duo+ kremu i Effaclar penušavi gel za čišćenje lica kako bi dugotrajno smanjili nepravilnosti i sprečili njihovo ponovno pojavljivanje. Za nešto starije, dermatolozi savetuju upotrebu Effaclar Ultra koncentrovanog seruma u kombinaciji sa Effaclar micro-piling gelom za čišćenje kože, koji dubinski čiste masnoće, uklanjaju višak sebuma, čineći kožu glatkom i ujednačenijom.

Sjajna vesti je što oba ova “protokola” za negu kože trenutno možete pronaći u apotekama, po specijalim cenama. Ponuda je aktuelna do isteka zaliha.

lepotaizdravlje.rsProstock Studio/iStock via Getty Images, PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.