Čupanje obrva neće biti bolno ako pratite ove korake

by | oktobar 27, 2020
Čupanje obrva

Čupanje obrva nije baš prijatno i to je razlog što se i pri samoj pomisli na to mnoge od nas hvataju za glavu. Kako da ceo proces bude manje bolan?

Otvorite pore
Istuširajte se vrućom vodom, naparite lice ili na područje obrva stavite tople obloge. Tako ćete otvoriti pore i ublažiti nelagodnost prilikom čupanja. (Pročitaj: Šiške su u modi, ali ovo morate znati pre nego što ih skratite)

Klonite se ogledala koja uveličavaju
Koliko god su primamljiva, uveličavajuća ogledala mogu biti opasna. Ako ih koristite, velika je verovatnoća da ćete počupati više dlačica nego što je to zaista potrebno. Obrve bi trebalo da započnu iznad sredine nozdrva, a završavaju se tamo gde se ugao nozdrve povezuje sa spoljnim uglom oka. Uz dobro osvetljenje, olovkom iscrtajte željeni oblik i počupajte dlačice koje su van tog okvira.

Članak se nastavlja posle reklama

Čupanje obrva

Čupanje obrva

Izaberite dobru pincetu
Kvalitetna pinceta sa kosim vrhom sprečiće lomljenje dlačice i poštedeće vas nepotrebnog bola. Važno je da možete uhvatiti i tanje dlačice, a ne samo one debele. Obrvu uhvatite što bliže koži i povucite je u smeru rasta. Čupanje u suprotnom smeru iritiraće kožu i izazvati bol i suze. Kada završite tretman, na obrve stavite hladne obloge koje će ublažiti upalu.

Krema sa kortizonom
Ovo antiinflamatorno sredstvo verovatno već imate u svom neseseru. Iskoristite ga nakon uklanjanja dlačica i tako ublažite iritacije. Kremu ili gel sa kortizonom možete koristiti i za ubode insekata, ekcem i druga upalna stanja. Kortizon sprečava burnu reakciju imunog sistema i ublažava zapaljenja kože, a to je baš ono što vam je potrebno. (Pročitaj: 7 tajni za negu kože u koje se kune Sofija Vergara)

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images