Makeup by Vanja: Odlične drogerijske četkice za savršen ten

Koje četkice spadaju u osnovni pribor za šminkanje, neophodan za savršen ten, otkriva nam mejkap umetnica Vanja Radosavljević.

by | 4 juna, 2021

Danas se fokusiramo na alat tj. pribor potreban da bi nam šminka izgledala savršeno. Izdvojila sam nekoliko četkica s kojima se može postići besprekoran ten, a uključila sam i drogerijske četkice koji su meni lično odlične i – što je najbolje, svima dostupne.

Već u sledećem videu čeka vas nastavak – pisaću o osnovnim četkicama za šminkanje očiju.

Piše: Vanja Radosavljević

Koje četkice su nam potrebne za savršen ten?

Prvo bjuti blender ili sunđer: Ova alatka je odlična za blendanje tečnog pudera i korektora jer stvara efekat druge kože. Kako je koristim? Prvo „istačkam“ lice puderom pa ga izblendam sunđerom jer na taj način koža upije manje proizvoda.

Sledeće je setovanje: Kad nanesemo sve kremaste proizvode, moramo da ih fiksiramo puderom u prahu ili kamenu. Da ne mrdaju (smeh). Za to se uglavnom koristi velika četka, ali ja volim manju, kojom setujem samo tamo gde se proizvod najviše „pomera“ – ispod očiju i T-zona.

Za bronzer ili konturisanje: Koristim veliku četkicu, a za rumenilo malu zaobljeniju. Rumenilo i bronzer blendam prema gore kako bih dobila lifting efekat.

Za hajlajter: Koristim baš malu četkicu, koja je u stvari četkica za senku, jer na taj način imam kontrolu da nanesem hajlajter tačno tamo gde želim, a to je vrh jagodica, vrh usana i ispod obrve.

Proizvodi koje sam koristila u videu: 

Šminka: Puder L’Oreal True Match, korektor Maybelline Fit Me, puder u prahu Bourjois Healthy Mix, bronze Catrice Sun Lover, kompaktno rumenilo Flormar i hajlajter wet n wild Megaglow.

Ovo su odlične drogerijske četkice:

Pribor: sunđer wet n wild, četka za rumenilo ebeline, četka za bronzer farmasi, četka za setovanje Real Techniques, četka za hajlajter Deborah.

(Pročitajte i… Vodič za čišćenje četkica i sunđera za šminkanje)

 

Vanja makeup

Vaša makeup umetnica Vanja Radosavljević

Vanja se šminkanjem bavi duže od decenije i za to vreme je prošla brojne edukacije. Bavi se i modnom (scenskom) šminkom, a njeni radovi upotpunjavali su modne revije brendova poput DQ i MonaLacko. Vanja veruje da se sa 20 minuta vremena i nekoliko ključnih proizvoda može napraviti čudo. Ubeđena je i da šminka ne treba da te maskira nego da istakne ono što je najlepše na tvom licu. Sada je rešila da svoje znanje i umeće deli sa čitateljkama portala lepotaizdravlje.rs.

 

Vanja savetuje i… Kako da postignete broznani look idealan za sunčane dane

lepotaizdravlje.rsRossHelen / iStock via Getty