Categories Fitness, Lepota

Fitnes udvoje: Trening sa voljenom osobom nikada nije delovao zabavnije!

Zajedničkim snagama do željene figure!

Da li vi i vaš partner imate višak kilograma koji vam smeta? Da li ste uradili nešto povodom toga? Ukoliko niste, sada je vreme da se pokrenete i zajedničkom rutinom vežbanja dođete do željenog izgleda i kilograma koje već duže vreme želite da vidite na vagi.

Ponekad je timski rad nešto najbolje u šta možete sebe da uključite, naročito ako je vaš partner uključen u istu priču. Umesto da stalno kritikujete jedno drugo zbog hrane i izgleda jer ste se “opustili”, vreme je da nešto učinite za sebe. Pronašli smo  efikasne vežbe za parove sa YT kanala fitnessblender.com. Javite rezultate!

Zašto je dobro da vežbate sa vašim partnerom?

Slavićete vaše uspehe zajedno i bićete tu jedno za drugo u momentima kada vam se lomi volja. Gotovo svi parovi koji su vežbali zajedno su imali najstabilnije veze. Zajednički ciljevi i svakodnevne rutine su nešto što će osnažiti vaše telo, ali i vezu.

Stručnjaci su primetili vezu između zajedničkog vežbanja i stabilnog partnerskog odnosa. Naučnici su se posvetili ovom fenomenu i doprineli teoriji pažljivo osmišljenim istraživanjima. A zašto treba da praktikujete vežbanje u paru?

Parovi koji vežbaju zajedno su srećniji

Zajednički trening će stvoriti osećaj bliže povezanosti. Parovi su zadovoljniji vezom i osećaju se zaljubljenije od parova koji ne vežbaju zajedno.

Prioriteti

Kada vam posao i svakodnevne obaveze oduzimaju mnogo vremena, unapređenje partnerskog odnosa često nije prioritet. Vreme koje ćete provesti zajedno na treningu će sigurno biti kvalitetno i višestruko korisno. Oboje ćete raditi nešto dobro za sebe. I radićete to zajedno.

Motivacija

Manja je verovatnoća da ćete propustiti trening ako je vaš partner uporan. I obrnuto. Ako postavite ciljeve zajedno i motivišete jedno drugo, biće vam mnogo teže da odustanete. A i malo takmičarskog duha neće biti na odmet.

Povećan nivo endorfina

Vežbanjem se oslobađa endorfin, hormon koji stvara osećaj sreće i euforije. Postoji li bolje vreme da budete sa partnerom nego kada ste srećni?

Pozitivan uticaj na seksualni život

“Kada se bolje osećate u svom telu, osećate se privlačnije, a samouverenost je jako dobra za poboljšanje raspoloženja za seks. Takođe, adrenalin i drugi hormoni za dobro raspoloženje koji se izlučuju tokom vežbanja povećavaju i seksualnu želju” – kaže Džosi Vogels, kanadski stručnjak za veze i seks.

Korisno iskustvo

“Naučićete mnogo o sebi i o svom partneru”, objašnjava Amy Baglan i dodaje: “Na vašem zajedničkom fitnes putovanju ćete unaprediti komunikaciju i bićete podrška jedno drugom, a to će znatno uticitati na poboljšanje odnosa”. ​Vežbanje u paru će pozitivno uticati kako na vašu vezu tako i na fitnes nivo. Ako ste zadovoljni sobom, bićete zadovoljni i drugima. Napravite promenu zajedno. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA