Italijanski bob: Frizura za gustu kosu koja se lako održava!

by | oktobar 22, 2021
Italijanski bob

Italijanski bob nas je, u moru frizura bob dužine, posebno fascinirao, jer se lako stilizuje, uprkos tome što je namenjen gustoj kosi. 

Složićete se da ne postoji frizura koja tako savršeno pristaje gotovo svakom obliku lica kao što je to bob. Naravno, neće svaka verzija boba dobro stajati svima, ali u moru frizura koje su danas aktuelne, priznajemo, ovo nam je najdraža.

Italijanski bob

Od britanskog, laganog i tankog boba koji je nosila princeza Dajana, preko francuskog koji je neuredan i sečen ravno do obraza, italijanski bob nam je novi favorit.

U pitanju je nešto duža frizura, sjajne teksture i punog volumena. Uz sve to, glamurozniji je od ostalih bobova na koje smo navikli. A kupila nas je činjenica da se lako može adaptirati, zbog dužine do vrata!  Kosa je dovoljno duga da se zaveže, a opet dovoljno kratka da bude drugačija.

Budući da smo već i te kako zakoračili u jesen, očekujemo i da ćemo ovu frizuru sve češće viđati, posebno kod onih guste kose, koju inače teško obuzdavaju. Ovakva frizura zahteva kvalitetnu kosu koja će biti ošišana u slojevima kako bi dodatno dobila na volumenu i nikako nije za tanku kosu.

Jedna od onih koja je odlično nosi je glumica i manekenka Kaja Gerber.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

Pročitajte i… 6 načina da modernizujete svoj bob

Kao što možete videti i kod nje, tajna je u tome da ne stilizujete previše kosu, već da izgleda kao da ste je tek oprali i stavili malo ulja na nju. Ovo je jedna od onih frizura koja ne zahteva ni češljanje, a s druge strane možete je transformisati u glamuroznu frizuru 60-ih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Priredila: Lana Biželj

Tekst originalno objavlje na ljepotaizdravlje.hr

www.ljepotaizdravlje.hrMathilde Langevin via Unsplash