Kako da pronađete adekvatan bronzer?

Ne postoji bolja prečica do preplanulog i blistavog tena od – bronzera. Evo kako da pronađete idealnu nijansu i teksturu ovog mejkap proizvoda...

by | 12 jula, 2021

Da bi bronzer bio zagarantovano uspešan u svojoj misiji, neophodno je da prilikom izbora ne izgubite iz vida njegovu namenu. Stoga, obavezno postavite sebi pitanje: ”Šta je moj primarni cilj – samo postizanje preplanulog tena ili i konturisanje određenih delova lica?” Ukoliko je u pitanju druga opcija, imajte na umu da vaš tip kože (suva, masna ili mešovita) i boja tena (veoma svetla, svetla, srednjetamna, tamna, izrazito tamna, kao i podton – pink, žuti, narandžasti, maslinasti) moraju biti osnovni parametri prilikom donošenja konačne odluke. (Pročitajte i: Lista namirnica za bronzani ten na prirodan (i bezbedan!) način!)

TEČNI, U STIKU ILI KOMPAKTNI BRONZER?

Odgovor se krije u ova tri pravila!

Tečni ili gel-bronzeri koriste se isključivo za potamnjivanje kože. Ova vrsta je poput tečnih podloga, s tim što je transparentna i bez velike prekrivne moći. Adekvatna je za sve tipove kože, čak i za masnu.

Krem-bronzeri najčešće dolaz eu stiku. Mogu biti i mat i sjajni, a idealni su za suvu i zreliju kožu.

Kompaktni bronzeri, bilo da su mat ili sjajni, imaju najširu primenu. Mogu se koristiti za sve tipove kože, a posebno su pogodni za onu masnu.

OPREZ! Prilikom odabira adekvatne boje bronzera, opredelite se za onu koja je maksimalno dve nijanse tamnija od vaše kože. U suprotnom, postići ćete kontraefekat.

AKO JE VAŠA KOŽA…

SVETLA Bronzeri hladnijih tonova najbolji su izbor. Prilikom konturisanja, slobodno se oslonite na kompaktne ili krem-bronzere i kombinujte ih sa bledoroza rumenilom. Ukoliko poželite da potamnite ten, to možete učiniti tako što ćete pomešati malo tečnog bronzera s tečnom podlogom koju inače koristite.

SREDNJEG TONA Srednji tonovi kože dobro podnose sve nijanse bronzera. Kad je u pitanju srednjetamna put hladnih tonova, preporučuje se upotreba bronzera u toplim nijansama i obrnuto. Na taj način lako se postiže svež izgled lica, kome svi težimo.

TAMNIJA U tom slučaju koristite bronzere toplih tonova, a lice konturišite hajlajterima. Najpre bronzerom ”utoplite” kompletno lice, a potom pređite na sledeći korak – konturisanje jagodica, čela i brade.

lepotaizdravlje.rsNik_Merkulov/ iStock via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.