Kultni YSL parfem „Libre“ dolazi u novoj mirisnoj verziji koju ćete obožavati

YSL parfem Libre dobio novu notu!

by | 2 juna, 2021

Sloboda. To je reč koja definiše brend „Yves Saint Laurent“. Uvek na ivici. Eksperimentiše bez ograničenja. Nadilazi granice. Neustrašiv i pun samopouzdanja, ovaj modni kreator je 1971. godine odlučio da se potpuno razotkrije kada je, obnažen, snimio intimne i provokativne fotografije za reklamu svog prvog muškog mirisa.

Mirisom Libre Yves Saint Laurent Beauté pruža ženama YSL-a istu nesputanu slobodu da odišu – arogancijom i željom.

NA TANKOJ LINIJI IZMEĐU MUŽEVNOSTI I ŽENSTVENOSTI

Novi parfem koji su kreirali Anne Flipo i Carlos Benaïm sadrži sve ono što Libre Eau de Parfum čini kultnim mirisom. Njih dvoje otkrivaju pojedinosti o novom mirisu.

Koje ste karakteristike mirisa Libre želeli da otkrijete kroz novi Eau de Toilette?

A.F. + C.B.: Ideja je bila da se naglase blistave karakteristike najplemenitijeg cveta narandže. Obogatili smo formulu zlatnim akordima belog čaja, koji je delikatniji, lakši i elegantniji od crnog čaja, zatim svežim i zelenim notama procvetalih listova kao i daškom bergamota.

Kako ste došli na ideju dodavanja belog čaja?

A.F. + C.B.: Tražili smo način na koji bismo poboljšali formulu, učinili je čistom i bistrom. Do zlatnog akorda belog čaja došli smo sasvim nenadano. Jednostavno smo imali osećaj da je to to. Budući da je miris uniseks, pruža novu, delikatniju dimenziju napetosti između muževnosti i ženstvenosti, koja je toliko karakteristična za parfem Libre. A njegova svežina odlično funkcioniše u kombinaciji sa raskošnom lavandom akorda fougère.

Kod nanošenja nam se čini da su u mirisu Eau de Toilette dodatno naglašene voćna nota i njegova blistavost, na koji način ste ga pojačali?

A.F. + C.B.: Akordima jabuke i kruške. Oni pojačavaju svežinu gornjih nota, pružajući im istovremeno boju i blistavost. Odišu mladošću i arogancijom i tako vam stavljaju osmeh na lice.

Rekli ste da vam je cilj bio da kreirate lakšu interpretaciju mirisa Libre. Da li je ta ideja uticala na način na koji ste „prilagodili” njegovo cvetno srce?

A.F. + C.B.: Akord đurđevka, zajedno sa belim čajem, prožima celi miris, pa cvetne note postaju transparentne. Čini ih prozračnijim.


Kojim ključnim rečima ste se vodili tokom kreiranja ovog mirisa?

A.F. + C.B.: Prozirnost, bistrina, autentičnost. Posebnu pažnju smo posvetili i osećaju koji ostavlja na koži kako bi svežina lavande, lavandina, čaja i đurđevka stvorila kontrast sa toplinom cveta narandže i vanile i tako kreirala jedinstveni osećaj dodira. Nova vrsta napetosti, dualnost mirisnih senzacija, kao kad vas prođu žmarci…

Da li nam možete reći kako funkcioniše vaša saradnja, s obzirom na to da je Ane u Parizu, a Carlos u Njujorku?

A.F. + C.B.: Međusobno delimo rezultate svojih eksperimenata i zadržavamo ono najbolje. Idealno za oboje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.