Categories Lepota

Leto je pred vratima: 4 koraka do savršenih nogu

Ako vratite film unazad shvatićete da tokom zime, iz godine u godinu, jedva čekate leto i prozračne, lepršave i kratke odevne kombinacije, a kada leto konačno stigne, shvatate da niste spremni i zadovoljni svojim izgledom i konstantno imate potrebu da nešto “sakrijete”. Poseban fokus tokom leta, pada na naše noge, koje spadaju i u jednu od najproblematičnijih delova tela, kada je u pitanju skupljanje suvišnih masnih naslaga i celulita. 

Naravno, još uvek imate vremena da uz nekoliko praktičnih saveta, svoje noge dovedete do perfekcije i spremite se za leto, koje je pred vratima.

1. Trenirajte kod kuće

Nemojte sebi da dozvolite da nedostatak vremena i gomila obaveza budu izgovor za nedostatak fizičke aktivnosti. Svako od nas može da izdvoji pola sata u udobnosti svoga doma i odradi kratak trening, koji će nam pomoći da oblikujemo telo, sagorimo suvišne kalorije i pozitivno utičemo na naše zdravlje. Kada planirate svoj dnevni trening, uvrstite posebne vežbe za mišiće nogu i posvetite im neko vreme. Ako vam je zaista stalo da vam tokom leta noge izgledaju sjajno, obratite pažnju i na ishranu, kako biste sprečili pojavu celulita. I da, onih dana kada želite da izađete iz kuće, provedite pola sata aktivno u prirodi i provozajte biciklu ili rolere.

2. Primenite anticelulit tretman

Celulit je jedan od estetskih problema, sa kojim se susreće svaka od nas, reč je o potkožnim masnim naslagama, koje se vide na površini naše kože. Ovaj problem možete da umanjite ručnom masažom, koju ćete sami primeniti kod kuće. Najbolji efekat dobićete ako u procesu masaže koristite anticelulit kreme, koje ćete naneti na problematično područje. Preporučuju se one kreme na bazi kafe, koja je snažan diuretik i dehidrira masne ćelije, pa samim tim i smanjuje njihovu površinu i vidljivost.

3. Temeljno se izdepilirajte

Dlačicu su najveći neprijatelj svih žena, a posebno u toku letnjef perioda, kada ih zbog kratke garderobe morate uklanjati svaki drugi dan, što neretko može da izazove iritaciju na koži. Ukoliko ne žurite i nije vam potrebno neko instant rešenje, strpite se nekoliko dana i odlučite se za depilaciju, jer pored toga što daje dugotrajnije rezultate, slabi koren dlake, veće su šanse da ni jednu regiju ne preskočite i noge vam na kraju budu potpuno glatke i mekane.

4. Piling nogu

S obzirom da noge nisu regija, koju redovno tretiramo pilingom, neka ovo postane nova navika u vašoj rutini. Na taj način uklonićete sve mrtve ćelije i kožu ćete učiniti glatkom i mekom na dodir.

Foto: @aglishome

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA