Categories Lepota

Make up priručnik za adekvatan odabir i korišćenje primera

Primer ili baza predstavlja pripremanje lica za nanošenje make up-a, ali većina žena i dalje nije sigurna, kako se i zbog čega koristi ovaj proizvod. Zato smo ovoga puta za vas pripremile kratak priručnik za odabir i upotrebu primera.

Šta je primer i za šta se koristi?

Primer je podloga koju nanosimo na kožu, kako bismo je pripremile za šminkanje. Funkcija mu je da prekrije sitne nepravilnosti na koži, zagladi pore, ali i produži trajanje našeg make up-a. Obično se proizvode na bazi silikona, ili voska, a po strukturi mogu biti serum, gel, ili kremasta baza. S obzirom na strukturu proizvoda, zaista je važno da odaberete onaj koji savršeno pristaje vašem tipu kože.

Kako odabrati adekvatan primer?

Ako imate masnu kožu odaberite primer, koji matira i popunjava pore, pa samim tim sprečava da u toku dana prosijate. Ako imate suvu kožu, potreban vam je primer, koji ima hidratantni efekat na kožu i izjednačava vaš ten, ublažava crvenilo i prikriva sitne nedostatke.

Kako pravilno naneti primer?

Kada je nanošenje primera u pitanju, najvažnije je da ga nanesete na čistu kožu. Možete ga naneti na celo lice, ili samo na određene delove, a najvažnije je da povedete računa o količini proizvoda i odlučite se za veoma malu količniu proizvoda. Nanosi se prstima i veoma je važno da ga pustite da se osuši, pre nego što nanesete šminku na lice.

Odluku o tome da li vam je ovaj korak u make up rutini važan, donosite sami, jer najbolje znate, kako se vaša koža ponaša kada celoga dana imate make up na licu, ali ako vam je zaista važno da vam šminka opstane na licu tokom celog dana, ovo je zaista proizvod koji vam u tome može pomoći.

Foto: Instagram

Pročitajte i…Proleće podrazumeva ove 4 promene u beauty rutini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA