Mejkap za matursko veče: Šminkerka Marija Rakazović ima nekoliko sjajnih predloga i saveta za vas!

by | 26 aprila, 2022
mejkap

Mejkap za matursko i apsolventsko veče kruna je stajlinga. „Pri njegovom izboru, neka vam kao putokaz posluži prvenstveno vaš senzibilitet, ali i odabrani outfit, frizura i aksesoari,“ kaže šminkerka Marija Rakazović, koja vam pomaže da ovaj zadatak uspešno obavite.

MEJKAP PREDLOZI & TRIKOVI

Na početku, dva važna saveta:

  • Bez obzira na vaš izbor, nipošto nemojte zanemariti osnovni beauty korak – negu lica, bez koje nijedan mejkap look neće izgledati besprekorno.
  • U mejkap studio dođite sa već sređenim obrvama i nausnicama. Poželjno je da to uradite dva do tri dana ranije kako biste koži dali dovoljno vremena da umiri (naravno, ukoliko dođe do iritacije – crvenila).

PRIRODNI IZGLED

Prirodni izgled idealan je za sve one koji ne preferiraju jaču šminku, veštačke trepavice niti jarke ruževe. Da biste ge postigli, trebaće vam tečna podloga, puder za setovanje, kao i onaj za konturisanje, maskara, hajlater i ruž u nude nijansi. Poželjno je da nanesete i rumenilo – kako bi vaše lice izgledalo sveže i odmorno.

Za ovaj look možete se odlučiti i ukoliko su vaša odevna kombinacija i nakit efektniji (Pogledajte narednu fotografiju!).

Kada je reč o maloj maturi, prirodni look takođe je moja topla preporuka.

NATURAL GLAM LOOK

Ovaj look takođe je dobar izbor za sve ljubitelje prirodnije šminke, s tim što je ovde akcenat na očima. Da biste ga kreirari, osim senčenja kapaka senkama u zemljanim tonovima, neophodno je da oči uokvirite olovkom, izvučete ajlajner i dodate veštačke trepavice. Usne uokvirite olovkom, te nakon toga nanesite ruž u nude nijansi, a preko njega i sjaj za usne.

CRVENE USNE

Ukoliko se odlučite da svoj mejkap upotpunite crvenim ružem, a da pritom nosite crvenu odevnu kombinaciju, izaberete karmin koji će biti iste ili približne nijanse. Oči takođe mogu biti naglašenije (kao na prethodnoj fotografiji) – radi glamiroznijeg izgleda. Svakako, možete se odlučiti i za nežniju šminku na očima, tako da akcenat ostane na crvenim usnama (kao na narednoj fotografiji).

PROČITAJTE I…Šminkerka Marija Rakazović: Zašto su veštačke trepavice savršen mejkap saveznik?

AKCENTUJTE POGLED GLITERIMA I AJLAJNEROM!

Za sve one koji vole da istaknu oči, moj savet je da akcenat stave na ajlajner. Ostatak kapka može se konturisati svetlobraon senkom, a ispod donjeg luka obrve i u unutrašnji ugao oka naneti šimerasta senka ili hajlajter. Na donju vodenu liniju oka može se staviti olovka u bilo kojoj boji (što je sjajno, jer je možete upariti sa odabranom odevnom kombinacijom). Naravno, maskara i neki model 3D trepavica savršeno će zaokružiti priču.

Ukoliko nemate dovoljno prostora da iscrtate, odnosno izvučete ajlajner (u slučaju spuštenog kapka), uvek možete iscrtati ajlajner duž korena trepavica, te izblendati njegov kraj kako bi se  stopio sa najtamnijom senkom u spoljašnjem uglu oka. Na pokretni deo kapka nanesite glitere ili šimerastu senku – za otvoreniji pogled.

lepotaizdravlje.rsInstagram

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.