Novi eko-šamponi: Lush je kreirao čvrsti šampon i napravio revoluciju u beauty industriji!

by | 10 januara, 2020

Lush Cosmetics, kozmetički brend poznat po prirodnim sastojcima svojih proizvoda za negu kose i tela kao i penušavim „bombama“ za kupanje, ovih dana nadmašio je samog sebe i u svega dva dana prodao više od 12 hiljada pločica čvrstog šampona.

Lush je promenio pristup proizvodnji i korištenju kozmetike, bazirajući se na ekološki osveštenom poslovanju i izbegavanju svih neprirodnih sastojaka koji štete okolini. Izvorno engleski brend, svoju prvu poslovnicu izvan Velike Britanije otvorio je upravo u Hrvatskoj i to sada već davne 1996. u Petrinjskoj ulici u Zagrebu. Sa vremenom se proširio i po drugim gradovima, a mirisi njegovih neodoljivih proizvoda neretko vas sami navode do radnje.

Kada se sve zbroji, ispada da pločice šampona iz Lusha na svetskom nivou mogu zameniti 522 miliona plastičnih bočica koje bacamo svake godine.

Kada je ipak na tržište izbacio kruti šampon u pločicama, napravio je revoluciju u pristupu u nezi kose. Jedna pločica šampona, koja dolazi u mirisnim verzijama za sve tipove kose, navodno je dovoljna za čak 80 pranja.

Najbolje iz beauty sveta: 6 odličnih beauty proizvoda koje smo isprobali ove godine

Osim toga, kako ne dolazi u plastičnom pakovanju nego možete odabrati između recikliranog papira i metalne posudice, znatno smanjuje zagađenje okoliša. Kako većina naših klasičnih plastičnih bočica šampona završi na dnu mora i okeana, zajedno s drugim plastičnim ambalažama čine čak neverovatnih od 65 do 95 posto ukupnog svetskog zagađenja voda.

S druge strane, jedna pločica krutog šampona dovoljna je za broj pranja ekvivalentan onome koji bismo dobili sa tri bočice šampona.

Nakon što je o svemu ovome ATN postavio video na svoju Facebook stranicu, Lush je u svega dva dana prodao spomenutih neverovatnih 12 hiljada pločica šampona. Iako zvuči impresivno, Lushu nisu strane ovakve brojke. Naime, prošle je godine u Severnoj Americi prodao tri miliona pločica šampona, što i ne čudi sa obzirom na kvalitet i prihvatljivu cenu.

Najbolja ulja za negu masne kože

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.