Olivera Jevtić: Jaja prepelice za dobar imunitet

by | januar 7, 2014

Atletičarka Olivera Jevtić je sama svoj nutricionista, a za magazin 50 VIP formula za vitkost i zdravlje priča o nemilom iskustvu na maratonu u Barseloni, kada je izgubila šest litara tečnosti, ali i o svom specifičnom načinu ishrane.

olivera jevtic

Shvatila sam da mom organizmu neuporedivo više odgovaraju med, jaja od prepelice, prirodni sokovi… nego sintetički preparati. Ujutru i posle treninga, a i pre ručka, pojedem po kašičicu meda, ali ne običnog već onog TNT („Taste Natural Treasure“). To je kombinacija pažljivo izbalansiranih količina meda, koštunjavog i sušenog voća i semenki„, kaže Olivera i dodaje da često koristi i propolis, kao i prepeličja jaja.

Budući da sam pročitala mnogo knjiga o ishrani, naišla sam na podatke da su jaja prepelice pogotovo dobra za imunitet. Probala sam ih i uverila se da su i te kako delotvorna. Četrdeset dana pije se po četiri jajeta dnevno, a onda se prave pauze. Ona, u kombinaciji sa sokom od pšenice, mogu da podignu nivo gvožđa u organizmu na neverovatan nivo. Posejem pšenicu u saksije, pustim je da proklija i poraste do dvadestak centimetara, odsečem te vlati i stavim ih u sokovnik„, ispričala nam je naša uspešna atletičarka.

Više o ovom i 49 drugih iskustava pročitajte u magazinu „50 VIP formula za vitkost i zdravlje“.

Autor: Life Content
Foto: Life Content

Tagovi: