Otkrivamo tajnu lepote Francuskinja

by | april 10, 2017

Kad kažemo šik, nekako nam uz to ide i pridev francuski, ili pariški, zar ne? Francuskinje su tako sofisticirane, tako senzualne, tako šik i tako negovane. Njihova tajna leži u minimalizmu i u ležernosti.

Foto: Thinkstock

Francuskinje baš u svakoj prilici izgledaju tako jednostavno i negovano. Kod njih ništa nije preterano. Koža im je sjajna i blistava, šminku nanose u malim količinama, kosa im uvek izgleda tako lepršavo. Evo njihovih neprikosnovenih pravila nege i šminkanja.

1 Nega kože im je najvažnija, pa zato im je najbitnije ulaganje u kvalitetnu kremu za lice. Važna im je i nega vrata i dekoltea. Veliku pažnju polažu i na čišćenje lica, zato pažljivo biraju i micelarnu vodu.

2 Kad je u pitanju šminka, trude se da im mejkap proizvodi budu višenamenski. Crveni ruž koriste i kao rumenilo, pa čak i kao senku za oči (za večernji izlazak). Inače, karmin vole da naglase olovkom za usne.

3 Što se tiče parfema, kako bi mirisale tokom celog dana koriste losion za telo, koji je u skladu sa njihovim glavnim mirisom.

4 Mada se čini da češalj ne upotrebljavaju, jer im kosa uvek izgleda lepršavo, istina nije baš takva. Pre spavanja obevazno dobro raščešljavaju umršene pramenove.

Pročitajte i … Bore zbog mobilnog! Zvuči smešno, ali priča ima smisla…